×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

greykarn om majors: "Det är Valve som väljer"

4
Efter att ha offentliggjort att nästa major-turnering blir i Rumänien uttalar sig DreamHacks Tomas "greykarn" Lyckedal om kritiken att inte ha turneringen i Sverige, mer specifikt under DreamHack Winter 2015.
Under gårdagen offentliggjordes det att den sjunde major-turneringen i CS:GO blir under DreamHacks rumänska stopp i Cluj-Napoca. Detta följdes av en hel del kritik och funderingar om varför ett svenskt företag som DreamHack väljer att inte ha nästa major-turnering i Sverige, mer specifikt på DreamHack Winter 2015. Detta har en av DreamHacks esport-ansvarige arbetare, Tomas "greykarn" Lyckedal, nu kommenterat.

I Lyckedals uttalande poängterar han att Counter-Strike: Global Offensive fortfarande få extremt mycket fokus på LAN-jättens svenska evenemang. Något intressant är att man även kommer att lägga ännu mer krut på vinterupplagans CS:GO-turnering än man gjorde i fjol, då det till och med var en major.

"Till alla svenska CS:GO-fans angående våran nyhet igår att nästa CS:GO Major kommer vara på DreamHack Cluj-Napoca", inleder Lyckedal sitt uttalande till Fragbite.

"DreamHack Winter 2015 kommer fortfarande ha en stor CS:GO turnering av internationell klass, eftersom vi redan presenterat vårt DreamHack Open stopp med en garanterad prispott på $40,000 (340,000 SEK). Vi tror att denna turnering kommer attrahera några av världens bästa lag, samt att vi kommer producera detta med en större produktion och en mycket större scen än den vi hade på DreamHack Winter 2014. Vi hoppas också kunna skapa ytterligare hype kring turneringen eftersom vi har ett par ännu ej presenterade saker kring denna turnering, som vi kommer senast släppa i mitten av Oktober. Håll utkik på dreamhack.se och i våra sociala medier @Dreamhack på Twitter."

Vidare svarar han på kritiken om att ha en major i Rumänien, och understryker att DreamHack själva har väldigt lite kontroll över vilka turneringar som blir och inte blir majors. Förutsägbart är att Valve, förståeligt, har mer säg i frågan.

"Det är Valve som väljer vilka evenemang som blir en Major. I år valde man vårt evenemang i Cluj-Napoca där vi kan ha 10,000 åskådare framför scenen - vilket vi tycker är otroligt spännande. Med det sagt, kommer DreamHack Winter 2015 fortfarande vara ett prestigefyllt CS:GO event av internationell klass både för besökare, spelare och fans hemma, precis som det varit de senaste 15 åren. Vi har stöttat CS och CS:GO under en lång tid och kommer fortsätta göra det även i framtiden."

Fragbite noterade även att en av de större frågorna var om den rumänska turneringen innebär att en major-turnering på DreamHack Winter 2015 är helt utesluten, vilket bäddade för en uppenbar följdfråga kring ämnet. Ett inte alltför tvetydigt svar säger att det är osannolikt att vinterupplagan får den Valve-stämplade status de två föregående upplagorna fått.

"Jag tror det är väldigt små chanser att man väljer ett evenemang en månad efter en Major. Rent praktiskt är det nog inte ens genomförbart med tanke på tiden som behövs för kval, förberedelser och logistik. Vi känner dock att DreamHack Winter är ett klassiskt CS:GO evenemang som står på helt egna ben, och vi ser framemot alla våra CS-evenemang den här hösten (London, Stockholm, Cluj-Napoca och slutligen DreamHack Winter). Vi har aldrig tidigare producerat så här mycket CS:GO!", avslutar Lyckedal.

Den kommande major-turneringen arrangeras alltså i den rumänska staden Cluj-Napoca i Rumänien den 28 oktober till den 1 november. Som tidigare tydliggjort står DreamHack som arrangör i samarbete med rumänska PGL. Mer information om offentliggörandet finner ni här.

Foto: Jose Jacas

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..