×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

DreamHack Cluj blir nästa major

2
DreamHack har offentliggjort att de kommer att få nöjet att arrangera nästa major-turnering — nämligen i rumänska Cluj-Napoca i samband med DreamHack Open Cluj.
För bara lite över en vecka sedan avgjordes Counter-Strike: Global Offensive-historiens sjätte major-turnering när fnatic återigen inkasserade det 100 000 dollar värdefulla priset och fick lyfta ESL One Cologne-trofén över sina huvuden. Man tycks inte ödsla någon tid hos Valve dock, när det redan har offentliggjorts vilken turnering som blir nästa med major-status.

Destinationen är Cluj-Napoca i Rumänien, och arrangören är ingen mindre än DreamHack. Den svenska organisationen har arrangerat två av de tidigare major-turneringarna, men detta blir första gången utanför Jönköping, och denna gång i samarbete med rumänska PGL.

"We’re thrilled to bring a CS:GO Major to DreamHack Cluj-Napoca, as we’ll have the chance to create a 4-day stage show in front of the amazing Romanian eSports fans, as well as attract fans worldwide. Together with our partner PGL, we have the possibility to create the most unique media production, and ultimately the most memorable event in CS:GO ever", uttalar sig DreamHacks Tomas Lyckedal.

Den nyligen offentliggjorda major-turneringen kommer att arrangeras i nybyggda Polyvalent Hall, som rymmer 7 000 åskådare, den 28 oktober till den 1 november. Trots att många vädjat om att prispotten för major-turneringar bör ökas kommer sagda turnering att, liksom alla andra majors, att ha 250 000 dollar i prispotten. Deltagarlistan är redan halvfull då lagen som tog sig till slutspel under ESL One Cologne säkrat en plats.

Klara för DreamHack Cluj

Sverige fnatic
Frankrike EnVyUs
Polen Virtus.pro
Danmark Team SoloMid
Brasilien Luminosity
CIS Natus Vincere
Sverige NiP Gaming
Europa Team Kinguin

Offline-kvalet i Stockholm

Självklart kommer ytterligare åtta platser att fyllas innan turneringen drar igång, och kul för Sverige är att offline-kvalet för majorn kommer att arrangeras i vår huvudstad den 22 till 26 september. Det är alltså den tidigare offentliggjorda CS:GO-turneringen på DreamHack Stockholm som skjutits åt sidan för att istället möjliggöra finalkvalet. De fyra första dagarna i sagda kval kommer att arrangeras i Monster Energy DreamHack Studios, medan den avgörande dagen kommer att spelas med åskådare i Annexet under den andra dagen av DreamHack Stockholm.

DreamHack själva har kommenterat att Stockholm-kvalet kommer att vara det bästa major-kvalet hittills, och med tanke på att main-turneringen i Rumänien är fem dagar istället för traditionella fyra har det redan börjat ryktas om potentiella formatförändringar. Mer detaljerad information, som exempelvis format och förkval, förväntas komma i sinom tid.

Bildkälla: DreamHack

39 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 39 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..