×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic till major-final över Virtus.pro

12
Svenska fnatic är klara för final på ESL One Cologne efter en rejäl nagelbitare över Virtus.pro. Nu väntar "major-finalen vi aldrig fick se" — fnatic mot EnVyUs.

Plogen rullade in på Mirage

Den första kartan i den tryckfyllda semifinalen var Mirage, polackernas kartval som svenskarna fick börja som försvarare på. Man hade förväntat sig en rejält spännande match, och Mirage levererade precis som förväntat — till en början.

Trots att svenskarna knep pistolrundan lyckades Virtus.pro ta hem runda nummer två, tre och fyra. När fnatic sedan vann den första vapenrundan vände de läget till 4-3, och det jämna resultatet höll publiken långt fram i sina säten. 4-3-ledningen blev en 6-4-ledning till svenskarna, men då ringde Virtus.pro sin mekaniker och fick den numer klassiska plogen levererad.

Av de fem rundorna som fanns kvar på halvan lyckades Virtus.pro, ofta väldigt övertygande, vinna samtliga. Den massiva energin man fick med sig från slutet på halvan togs även in i försvarsspelet, när man inte bara vann pistolrundan utan även den första vapenrundan. Den polska plogen var dock långt ifrån nöjda med en 12-6-ledning, utan fortsatte mura upp mot svenskarnas anfallsspel och avslutade kartan med en felfri CT-sida.


Jarosław "pasha" Jarząbkowski var extremt stark på Mirage.



Vändning räddade fnatic på Inferno

Nästa karta på tur var Inferno, fnatics kartval som dessutom råkar vara kartan som Virtus.pro eliminerade landsmännen i NiP Gaming på under gårdagens kvartsfinaler. Här fortsatte polackerna att spela som försvarare, och fortsatte att vinna när de tog pistolrundan och de kommande två rundorna. Fnatic kom dock kvickt in i matchen när de vann den första vapenrundan, men fick sin ekonomi nollställd rundan därpå.

Den tunga motgången var dock inte tillräckligt för att rubba svenskarnas momentum då de svarade med en vunnen eco-runda som gav fnatic både ekonomin och självförtroendet att kvittera till 4-4 i ställning. Det stannade dock inte bara där, utan fnatic dubblade sitt antal rundor innan Virtus.pro visade sig på måltavlan igen. Därefter stod pasha för ytterligare en fenomenal insats, fyra frags på mindre än en sekund, för att återge sitt lag motivation. Nu var polackerna igång igen, och underläget täpptes till så gott det gick.

Virtus.pro:s motivation övergick även till den andra halvan, där man tog pistolrundan och gick om svenskarna i antal rundor. Man gick kvickt upp i en större och större ledning, och till sist hade man så god marginal att åskådare var övertygade om att matchen skulle gå 2-0. Med några ynka rundor till godo lyckades dock fnatic arbeta sig tillbaka in i matchen, och vände underläget till en fenomenal 16-14-vinst. En tredje karta skulle behövas.


Freddy "krimz" Johansson var en av de som utmärkte sig på Inferno.


Cobblestone avgjorde

Den avgörande kartan blev Cobblestone, som alltså slumpades fram från potten av kartor som inte var en del av den ordinarie vetoprocessen. På sagda karta fick fnatic börja som den vanligtvis behagligare försvarssidan, men det blev inte så bekvämt som man hoppades.

Virtus.pro inledde matchen med att vinna den ack så viktiga pistolrundan och de två rundor som följde. Svenskarna hoppade sedan in i leken direkt på första vapenrundan, och jämnade ut ställningen till tre lika. Därefter bjöd Virtus.pro på ett fenomenalt anfallsspel som resulterade i ytterligare fyra rundvinster, och det hela såg än en gång ut att bli en plogliknande uppvisning. Dock skärpte fnatic till sitt försvar, och lyckades med en liknande bedrift som räddade 3-7-underläget till en 8-7-ledning i halvtid.

Kommentatorerna påpekade under halvtid att fnatic skulle behöva bjuda på något extraordinärt för att mäta sig med det anfall som Virtus.pro bjöd på — och så blev det. Svenskarna vann den viktiga pistolrundan och även en del rundor som följde. Jesper "JW" Wecksell med ett avsågat hagelgevär var ett tecken på ett fnatic med självförtroende, och ledningen utökades ända till 14-7.

Med hälften så många rundor som sitt motstånd valde Virtus.pro att ta en taktisk timeout, men den hjälpte föga då fnatic fortsatte att krossa polackernas försvar rundan därpå. Med åtta matchrundor var det ingenting som skulle få hindra svenskarna att få möta EnVyUs i finalen, och man avgjorde matchen kvickt med 16-7.

Polen Virtus.pro vs. Sverige fnatic

Virtus.pro: TaZ, NEO, pasha, Snax, byali
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Mirage: 16-6 (9-6)
Inferno: 14-16 (8-7)
Cobblestone: 7-16 (7-8)


Nu väntar det stora avgörandet — finalen. 100 000 dollar, ungefär 835 000 kronor, står på spel när fnatic kommer att ställas mot franska EnVyUs. Den massiva matchen kan ses som "major-finalen vi aldrig fick se" då majoriteten av EnVyUs spelade i det LDLC-laget som förväntades möta fnatic i DreamHack Winter 2014-final. Istället blev det då en kvartsfinal, och vi alla vet hur den slutade. Det är dock historia, och dagens ESL One Cologne-final är schemalagd att dra igång klockan 19:00, men kommer nog få vänta ett tag. Liksom resten av slutspelet går den att följa på ESL TV.

FINAL!

Frankrike EnVyUs vs. Sverige fnatic

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

39 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 39 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..