×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

EnVyUs klara för final på ESL One Cologne

2
Franska EnVyUs besegrar Team SoloMid med två kartor mot en och säkrar en plats i finalen på ESL One Cologne. Nu är det dags för nervmötet mellan fnatic och Virtus.pro.

Vändning på vändning gav EnVyUs ledningen

Den första kartan i mötet var fransmännens Cache, där det var danskarna som inledningsvis tog kommande dubbelt upp. Inte bara vann man pistolrundan efter tre snabba frags av Andreas "Xyp9x" Højsleth, men när man förlorade det kommande krystade köpet från EnVyUs återfick man balansen genom att vinna runda nummer tre. Danskarna gick kvickt upp i en 5-1-ledning, och det såg ut att gå vägen enkelt för Højsleth & co.

Man skall dock inte peta på björnen, för då kan det gå vilt till. EnVyUs knep matchens sjunde runda, något som visade sig vara en ny ingång in i matchen. 2-5-underläget förvandlades plötsligt till en 10-5-ledning för fransmännen, och vad som började förödande visade sig bli en ganska bra halva. Det var dock långt ifrån över.

Även den kommande rundan gick Team SoloMids väg, något som banade fram en kvittering 10-10-kvittering. Man fick dock inte springa om fransmännen, utan såg sig snart i ett underläge igen. Trots att TSM krigade på in i det sista var EnVyUs för starka på Cache, och kartresultatet skrevs 16-12 till fransmännen.


EnVyUs tog första kartan, till ungefär 60% av publikens stora glädje.


TSM kom tillbaka med besked

Lyckligtvis för Team SoloMid spelas semifinalerna på ESL One Cologne bäst av tre kartor, och nu väntade Dust2 — deras kartval. Matchen började ganska likt den föregående kartan när danskarna knep en stark ledning, hela 7-0 som anfallare faktiskt, innan EnVyUs kom in i matchen. Den franska ingången vände återigen mötet, och snart kändes det som att Vincent "Happy" Cervonis femma satt i förarsätet.

Det grova underläget knappades igen till ynka två rundor, och även om TSM fick ihop två av halvans tre sista rundor kunde fransmännen vara riktigt nöjda med sin försvarssida. Det blev dock en tuff start på den andra halvan, och TSM fick ännu en pistolrunda och första vapenrunda för att utöka ledningen till hela 14-6. Trots att EnVyUs knep ett par rundor därpå var det aldrig spännande i matchens slutskede då danskarna kvitterade med 16-8.


TSM höll hoppet vid liv efter en övertygande insats på Dust2.


EnVyUs menade allvar på Inferno

Om mönstret visade att Team SoloMid fått fina starter under de föregående matcher bröts det något rejält i den avgörande kartan. På Inferno, som alltså slumpades bland de tre kartor som varken valdes eller valdes bort i vetoprocessen, var det ett övertygande anfall från EnVyUs som prydde den första halvan. Fransmännen vann både pistolrundan och den första vapenrundan för att gå upp i en 5-0-ledning.

När Team SoloMid fick sin öppning in i matchen genom att vinna den sjätte rundan svarade en storspelandes Nathan "NBK" Schmitt med att vinna en 1vs3-situation rundan därpå för att nollställa TSM:s ekonomi, och förmodligen även självförtroende. Den rundvinsten visade sig ta tillbaka EnVyUs på vinnarbanan, då de gick upp i en ännu mer brutal ledning som landade i 12-3, favör Frankrike.


NBK klev fram rejält på Inferno.


Det såg onekligen ut som att EnVyUs skulle stänga kartan utan några problem, men TSM gjorde allt i sin väg för att hänga kvar i turneringen. Danskarna halvans två öppningsrundor, men verkade falla på att klampa in i en fransk eco-stack rundan därpå. Den vunna rundan från EnVyUs var ytterligare en indikation på att matchen var avgjord, men den berömda tjocka damen valde att hålla truten ett tag till.

Team SoloMid lyckades nämligen svara på den kommande rundan, och trots att man återställt fransmännens ekonomi kunde de köpa rundan därpå i och med att rundan de vann faktiskt var något av en ekonomisk sådan. Även den följande vapenrundan gick till den danska femman, men det var fortfarande en rejäl uppförsbacke som väntade. Trots att TSM fick ihop en del rundor fick de aldrig riktigt något grepp om vad som var kvar av matchen, och EnVyUs avancerade till finalen.

Frankrike EnVyUs vs. Danmark Team SoloMid

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x

Cache: 16-12 (10-5)
Dust2: 8-16 (6-9)
Inferno: 16-9 (12-3)


Insatsen innebär att EnVyUs säkrat en plats i finalen, som är schemalagd att spelas klockan 19:00. Vilka man möter i 100 000-dollaravgörandet återstår dock att se, då polska Virtus.pro och de svenska regerande major-mästarna i fnatic skall drabbas samman i den andra semifinalen härnäst. Den matchen vill ni definitivt inte missa, så klicka er in på ESL TV så snart som möjligt!

Polen Virtus.pro vs. Sverige fnatic

Virtus.pro: TaZ, NEO, pasha, Snax, byali
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Frankrike EnVyUs vs. Vinnare Semi #2

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
Lag #2: TBD

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..