×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Idag avgörs ESL One Cologne

4
Det har blivit dags för det omåttligt efterlängtade avgörandet på ESL One Cologne, där fyra lag skall slåss om att lyfta trofén och inkassera 100 000 dollar.
Tusentals människor väller in i LANXESS Arena i skrivande stund. Dessa människor är på plats för att träffa likasinnade, köpa CS:GO-merch och — självklart — kolla på vad som skulle kunna klassas som tidernas mest tryckfyllda turneringsavgörande. Det har blivit dags för den fjärde och sista dagen på ESL One Cologne, där nutidens fyra giganter är kvar i loppet om 100 000 dollar och den där äran som alla spelare suktar efter.

En drömfylld semifinal öppnar dagen

EnVyUs, ett relativt nybildat lag som för bara någon månad sedan rekryterade Titan-duon Kenny "kennyS" Schrub och Dan "apEX" Madesclaire, är ett av de lag som är kvar i turneringen. Fransmännen fann sin nya form på Gamescom just i Köln för ett par veckor sedan och har sedan dess sett oerhört starka ut. Nu är det upp till lagets tre övriga spelare att visa nyrekryterna hur man gör för att vinna en major-turnering, då den nyrekryterade duon är de enda i laget som inte vunnit en turnering av ESL One Cologne-vikt.


Kan kennyS ta sitt EnVyUs hela vägen?



Schrub och Madesclaire är dock långt ifrån ensamma om att inte ha vunnit en major i dagens första semifinal. Motståndet Team SoloMids kärntrio, Peter "dupreeh" Rasmussen, Andreas "Xyp9x" Højsleth och Nicolai "device" Reedtz, har sökt guldet ända sedan den första major-turneringen på DreamHack Winter 2013. Trion har nämligen varit i alla major-slutspel som spelats, men aldrig nått en final. Idag har de större chans än någonsin då man under den senare delen av 2015 klassats som det bästa laget i världen, sida-vid-sida med fnatic. Värt att notera är att TSM är den enda semifinalisten där ingen i laget har vunnit en major.


karrigan vill leda Team SoloMid och Danmark till sitt första major-guld.



Katowice-mästarna möts på andra sidan slutspelsträdet.

Virtus.pro chockade världen och satte tårar i sina anhängares ögon när de, inför en fullsatt Spodek Arena i polska Katowice, vann CS:GO-historiens andra major-turnering. De fick dock inte återuppleva drömscenariot under årets upplaga i Katowice då man eliminerades i semifinal. Femman, vars kärntrio spelat tillsammans sedan slutet av 2009, visade igår vad de är kapabla till, och kommer att göra allt i sin väg för att återigen klättra upp till den absoluta toppen. Det finns dock ett högt hinder.


Virtus.pro kommer springa på glöd för att vinna sin andra major-turnering.



De tvåfaldiga major-mästarna i fnatic är dagens sista, men definitivt inte minsta, semifinalist. Svenskarna söker inte bara att bli den första organisationen att vinna en tredje major, utan också att bli den första femman att vinna två tycken major-turneringar i rad. Femman är nämligen major-titelinnehavare efter en briljant uppvisning på ESL One Katowice tidigare 2015, turneringen som dagens motstånd vann året innan.

Det är dock inte bara ESL One Katowice 2015 som finns i åtanke inför dagens matcher, då laget snuvades på ESL One Cologne-titeln i fjol när de föll mot ärkerivalerna i NiP Gaming i final. För just ett år sedan var Olof "olofm" Kajbjer, som betraktas vara den bästa spelaren i världen, och radarpartnern Freddy "krimz" Johansson nyrekryter i fnatic. Att det fortfarande finns ett hål i karriären på grund av fjolårets finalförlust är dock inget jag vill förmoda, men det finns säkerligen fortfarande en aningen bitter eftersmak kvar från Gamescom-evenemanget.


Kan Olof "olofm" Kajbjers storspel generera ännu en major-titel?



Dagens semifinaler har egentligen två väldigt olika "storylines". Öppningsmatchen mellan EnVyUs mot Team SoloMid består till 70 procent av spelare som aldrig vunnit en major-turnering, eller ens spelat final. Med andra ord är det drömmarnas semifinal, där hela TSM samt EnVyUs två nyförvärv har allt att vinna. På andra sidan slutspelsträdet handlar det mer om en sorts girighet, att kila sig djupare in i Counter-Strike Hall of Fame. Hur dessa semifinaler än slutar kommer finalen att handla om spelare som vill uppleva något nytt mot spelare som vill återuppleva det bästa ögonblicket i sina karriärer.

Frankrike EnVyUs vs. Danmark Team SoloMid

EnVyUs: Happy, NBK, kioShiMa, kennyS, apEX
TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x

Polen Virtus.pro vs. Sverige fnatic

Virtus.pro: TaZ, NEO, pasha, Snax, byali
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Vinnare Semi #1 vs. Vinnare Semi #2


Vilket lag tror du vinner ESL One Cologne?

276 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..