×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Cloud9 svarar på dopinganklagelserna

1
Efterspelet av den före detta Cloud9-spelaren Kory "Semphis" Friesen erkännande gällande lagets bruk av ADHD-medicnen Adderal under ESL One Katowice fortsätter eka inom e-sporten. Nu har själva organisationen gjort sitt första uttalande i frågan.
Efter den senaste veckans spekulationer valde idag en representant för amerikanska Cloud9 att uttala sig om de dopinganklagelser som riktats mot laget. Organisationens ägare, Jack Etienne, tog kontakt med Daily Dot för att uttala sig i frågan men undvek att svara på ifall spelarna i laget faktiskt har spelat med Adderall i kroppen eller ej.

"Cloud9 does not condone any of its players using illegal performance enhancing drugs. Cloud9 players support efforts by ESL and other tournament operators and are willing to submit to drug tests to ensure competitive integrity of events.”

Etienne pekar alltså på att Cloud9 inte har överseende med användandet av prestationshöjande läkemedel. Samtidigt lämnas den stora frågan ifall organisationens spelare använde substansen under ESL One Katowice eller inte obesvarad.

Det var efter att den före detta cloud9-spelaren Kory "Semphis" Friesen, i en videointervju, berättade om hur hans gamla lag hade tagit det prestationshöjande ADHD-läkemedlet Adderall under ESL One Katowice som det hela briserade. En krönika om ämnet publicerades på Fragbite under onsdagen och i torsdags offentliggjorde ESL sitt nya anti-dopingprogram.

Friesen själv kommenterade saken ytterligare i det senaste avsnittet av Vulcuns CS:GO-podcasat, "Half Time". Uttalandet i sig var väldigt vagt och säger egentligen inte mycket mer än att de "inte tryckte 'Addies' överallt...", som Friesen uttrycker sig.

18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..