×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Cloud9 vinner första kartan i finalen

3
Den första kartan i ESL ESEA Pro League-finalen mellan fnatic och Cloud9 har spelats, och det är de sistnämnda som överraskar svenskarna på Cobblestone.
Den första kartan i 100 000-dollarfinalen var Cobblestone, där fnatic började som försvarare och Cloud9 började som anfallare. Den nordamerikanska femman satte direkt prägel på matchen när de via en extremt kvick offensiv pistolrunda som resulterade i en vinst och ett 3-0-övertag. Snabbt i matchen kom dock fnatic med ett par egna rundor, och kom ikapp lagom till 5-5 lika.

När Cloud9 plockade sin sjätte runda hördes fnatic-lagets mikrofoner, där Jesper "JW" Wecksell påpekade att svenskarna behövde en 9-6-ledning i halvtid. Målet nåddes nästan, då svenskarna vände underläget till en knapp 8-7-fördel i halvtid.

När den andra halvan påbörjades var det återigen Cloud9 som vann pistolrundan och såg sig gå om sitt motstånd och sedan utöka sin ledning till 13-8. I detta skede begärde fnatic en taktisk paus, men fick den inte då servern hade fel inställningar. Rundan därpå förlorades, och inte förrän vid 8-14-underläget kunde svenskarna få sin taktikgenomgång.



shroud var en stor anledning till Cloud9:s framgångar på Cobblestone.


Genomgången blev en riktigt lyckad historia för fnatic, då de vann rundan som följde, men fick sina förhoppningar kastade i marken rundan därpå när Cloud9 gick upp i 15-9 och hade sex matchbollar. Drömmen om en comeback var dock inte fullkomligt död för svenskarna, utan de började riva sig tillbaka in i matchen — runda för runda. Inte ens en taktisk paus från Cloud9 hjälpte, och fem rundor senare hade 15-9-ledningen knappats in till 15-14. Den svenska comebacken fullbordades dock inte, utan Cloud9 lyckades knipa den 30:e rundan och således hela den första kartan.

Final!
Sverige fnatic vs. USA Cloud9Betta i tipset
fnatic: pronax, flusha, JW, olofmeister, krimz
Cloud9: sgares, n0thing, shroud, Skadoodle, fREAKAZOiD

Cobblestone: 14-16 (8-7)
Cache:
Overpass:
Dust2:
Inferno:

Stream: ESL TV

Härnäst kommer Cache att spelas. Cloud9 är obesegrade på kartan i Köln, och har bland annat besegrat EnVyUs på den två gånger under Pro League-finalerna. Fnatic, å andra sidan, har bara spelat den en gång, detta mot Virtus.pro, där man förlorade med 13-16. Matchen går att föjla på ESL TV.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..