×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic till semifinal över Keyd Stars

8
Svenska fnatic är klara för semifinal på ESL ESEA Pro League efter en 2-0-vinst över brasilianska Keyd Stars. Imorgon väntar en kamp om finalplats mot Virtus.pro.
En överkörning och en övertidskarta senare har svenska fnatic har säkrat en plats i semifinal på ESL ESEA Pro League via en 2-0-vinst över brasilianska Keyd Stars. Imorgon möter de Virtus.pro om en finalplats mot antingen Counter Logic Gaming eller Cloud9.

Inferno blev en ensidig historia

Matchens första karta var Inferno, som brasilianska Keyd Stars valde i vetoprocessen. Många antog då att brassarna skulle stå för kraftigt motstånd på sin egen karta, men istället blev det fnatic som dominerade. Som det försvarande laget fick man ihop fantastiska tolv rundor mot Keyd Stars tre, och när rundorna sedan gick tätt upp under den andra halvan fanns det ingenting Keyd kunde göra för att rädda situationen.

Från överkörning till nagelbitare

Om Inferno var ensidig var den kommande kartan, Train, raka motsatsen. Keyd Stars öppnade med att vinna pistolrundan som det anfallande laget, och fick även en hel del vapenrundor till sitt namn för att få exceptionellt godkända sju rundor innan halvtid. Fnatic svarade dock med en vunnen pistolrunda, och utökade sin knappa ledning till en större sådan.

När det sedan såg ut som att svenskarna skulle spika en bekväm 2-0-vinst fann Keyd Stars en glöd som varit osynlig i matchens tidigare skeden, och lyckades faktiskt jämna ut matchen till 15-15. I övertiden, som spelades i MR3-format, knep fnatic två av de tre rundorna man spelade som anfallare. När sidbytet sedan skedde kunde man knipa två raka rundor för att säkra vinsten.

Dagens resultat:
USA Cloud9vs. Frankrike EnVyUs2-0 (16-12, 16-12)Dust2, Cache
Brasilien Keyd Starsvs. Sverige fnatic0-2 (5-16, 16-19)Inferno, Train

Hett möte mellan fnatic och Virtus.pro imorgon

Detta innebär att Keyd Stars åker hem på en 5-6-placering med strax över 100 000 kronor i vinstpengar, medan fnatic fortsätter att kämpa sig mot förstapriset på över 800 000 kronor. Detta kommer att ske via en semifinal mot det alltid lika farliga Virtus.pro under morgondagen. I samma omgång kommer Counter Logic Gaming och Cloud9 att slåss om den andra finalplatsen.

Lördag den 4 juli
Start 14:45
↓ Uppvisningsmatch
USA Cloud9vs. USA CLGBetta i tipsetSemi #1
Polen Virtus.provs. Sverige fnaticBetta i tipsetSemi #2

När ovanstående matcher är färdigspelade kommer alla inblandade att åka hem för en god natts sömn för att vila inför söndagen, som erbjuder både uppvisningsmatch och en bäst-av-fem-final.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..