×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Cloud9 skickar hem EnVyUs från Köln

10
Nordamerika fortsätter att leverera i Köln. Nu har Cloud9 säkrat en plats i turneringens semifinal genom att ha slagit ut franska EnVyUs.
Den första av två kvartsfinaler har avgjorts på ESL ESEA Pro League-finalerna i Köln, och det är Cloud9 som återigen överraskat genom att besegra EnVyUs. Jänkarna slog fransmännen redan i gruppspelet i en bäst-av-en-match, och styrkte nu sin insats genom att vinna med 2-0 i en bäst av tre.

Cloud9 dammade till EnVyUs på deras egna karta

Mötets första karta blev Dust2, som valdes av EnVyUs. Där öppnade Cloud9 med en vunnen pistolrunda som anfallare, dock bara för att gå in i ett force-buy-gap från fransmännen. Detta ledde till fler vunna rundor och en 5-1-ledning för EnVyUs. Den knapra starten, som vid ett senare skede även innebar ett 3-7-underläge för C9, vändes dock via fem raka rundvinster och en 8-7-vinst.

Sviten fortsatte även in i kartans andra halva när Cloud9 utökade sin ledning till 11-7 via ytterligare en vunnen pistolrunda. Där kom dock EnVyUs in i ett eget vinnarstadie, och kom ikapp via fyra raka rundvinster. Det var dock inte tillräckligt, då Cloud9 svarade genom att vinna ytterligare fyra raka rundor för att gå upp i en 15-11-ledning, och trots att EnVyUs slog ifrån med en till rundvinst kunde C9 avgöra rundan därpå.

Cache-återmötet fick ingen annorlunda slut

Cloud9:s kartval var Cache, kartan som de besegrade fransmännen på tidigare i gruppspelet. Många trodde då att EnVyUs skulle ha lärt sig av sina misstag från den tidigare matchen, men resultatet blev näst intill detsamma. Återigen öppnade Cloud9 med en vunnen pistolrunda som T, men likt den tidigare kartan tappade de den följande rundan och hamnade i ett 1-6-underläge, ett underläge som utökades till 2-9. Därefter lyckades man få kontroll över halvan, men låg ändå under med 5-10 i halvtid. Efter det var det en Cloud9-show.

Pistolrundan vanns, inga anti-eco-rundor tappades och även vapenrundorna gick nordamerikanernas väg. Den kritiserade nykomlingen Ryan "fREAKAZOiD" Abadir hade en hel del viktiga tillfällen som ledde till att 5-10-underläget vänts till 12-10 i förmån till Cloud9. EnVyUs började sedan jabba emot en del, men ett fokuserat Cloud9 lyckades avsluta den comeback de påbörjat, och vann kartan med 16-12 och matchen med 2-0.



En video från tillfället då Cloud9 säkrade vinsten.


Fredag den 3 juli
Start 14:45
Uppvisningsmatch
USA Cloud9vs. Frankrike EnVyUs2-0 (16-12, 16-12)Dust2, Cache
Brasilien Keyd Starsvs. Sverige fnaticBetta i tipsetBO3

Stream: ESL TV

Nordamerika finalklara

Kvartsfinalen innebär att Cloud9 kommer att möta rivalerna i Counter Logic Gaming i morgondagens semifinal, där vinnaren alltså avancerar till finalen. Stort för Nordamerika är att kontinenten säkrat ett lag i 100 000-dollarfinalen, något som sällan skett under det senaste året.

fnatic mot Keyd Stars härnäst

Nästa möte på ESL ESEA Pro League-finalerna blir fnatic mot Keyd Stars. Den förstnämnda svenska femman låg pyrt till under gårdagen när de tappade öppningsmatchen i gruppen mot Counter Logic Gaming, men kunde pusta ut när de besegrade de danska rivalerna i Team SoloMid med knappa 16-14. Keyd Stars å andra sidan har haft en mer imponerande insats när de slog sagda danska favoritfemma i öppningsomgången, men föll mot CLG i gruppfinalen.

Ovanstående möte kommer att dra igång så snart som möjligt på ESL TV, och vinnaren avancerar till semifinal mot Virtus.pro medan förloraren elimineras. Semifinalen mot Virtus.pro kommer att spelas under morgondagen.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..