×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

Detta var dag ett på Pro League-finalerna

3
Efter en hel del värme, skrällar och spänning är den första dagen på ESL ESEA Pro League-finalerna förbi, och endast sex lag återstår. Här är en sammanfattning av dagen och en liten blick på fredagen.
Det blev ett minst sagt minnesvärt gruppspel under de första LAN-finalerna av ESL ESEA Pro League. Den första dagen av evenemanget har passerat, och den bjöd på inte bara en, utan tre-fyra skrällar som ytterst få kunde förutse. I denna nyhet tänkte vi, i kronologisk ordning, ta er igenom den första dagen av 250 000-dollarfinalerna.

Grupp AGrupp B
1. Polen Virtus.pro1. USA CLG
2. USA Cloud92. Brasilien Keyd Stars
3. Frankrike EnVyUs3. Sverige fnatic
4. USA Luminosity4. Danmark Team SoloMid

Tre skrällar på rad

Trots att turneringens öppningsmatch mellan Virtus.pro och Luminosity gick exakt som väldigt många förväntat sig, en stark vinst för polackerna, följdes den upp av vad som endast kan beskrivas som en period med ovanliga resultat. Först gick Cloud9 och vann över EnVyUs, detta efter att ha vänt ett stort 7-13-underläge till 16-13 på Cache. Därefter gick även turneringens största överraskning, Counter Logic Gaming, och besegrade fnatic med 16-12 på Mirage.

Relaterat videomaterial:

• n0thing inför EnVyUs-matchen: "We just gotta stay mentally strong"
• pyth om Virtus.pro: "Jävligt svåra att möta när de får momentum"
• reltuC efter vinsten mot fnatic: "Amazing"
• Vinstmoment: CLG besegrar fnatic

Två skrällar på tre matcher kändes väldigt givmilt, men det var inte över där. Även det omtalade brasilianska laget Keyd Stars lyckades besegra en av turneringens största favoriter, Team SoloMid, med 16-12 trots en tuff öppning. Detta innebar att fnatic och TSM, som många trodde skulle vara både gruppens och hela turneringens final, skulle slåss om överlevnad i gruppens loser-match.

Virtus.pro enda favoriten som levererade

Först skulle dock Grupp A avgöras, där Virtus.pro och Cloud9 drabbades samman på Overpass. Trots ett relativt tappert försök från nordamerikanerna var polackernas form för stark, och Virtus vann gruppen med 16-10. Därefter spelade Luminosity och EnVyUs en kamp om överlevnad, som slutade förhållandevis ensidiga 16-7 till fransmännen.

Relaterat videomaterial:

• Neo om skrällarna: "I guess everyone is pretty shocked"

CLG fortsatte övertyga — och storfavoriten åkte ut

Efter att ha skrällt över fnatic stod Counter Logic Gaming i gruppfinal mot brasilianska Keyd Stars, som ju tidigare besegrat TSM. Efter att brassarna presterat väldigt väl i Nordamerika under en senare tid förväntades de vinna mötet — men icke. CLG fortsatte sitt imponerande spel, och vann gruppen med en 16-9-seger på Cache.

Snart därefter spelades den sista matchen för dagen, som dessutom var den mest laddade av dem alla. Storfavoriterna fnatic och Team SoloMid, som haft en hel del heta bataljer de senaste månaderna, skulle kämpa om att få avancera eller bli utslagna. Efter vetoprocessen landade kartan på Overpass, och efter en hel del drama slutade det knappa 16-14 till fnatic, som därmed slog ut TSM.

Relaterat videomaterial:


"Man skakade sista rundorna"


Dagens resultat:
Polen Virtus.provs. USA Luminosity16-4 (11-4)Cobblestone
USA Cloud9vs. Frankrike EnVyUs16-13 (7-8)Cache
Sverige fnaticvs. USA CLG12-16 (9-6)Mirage
Brasilien Keyd Starsvs. Danmark TSM16-12 (8-7)Inferno
Polen Virtus.provs. USA Cloud916-10 (10-5)Overpass
USA Luminosityvs. Frankrike EnVyUs7-16 (6-9)Dust2
USA CLGvs. Brasilien Keyd Stars16-9 (7-8)Cache
Sverige fnaticvs. Danmark TSM16-14 (9-6)Overpass

Dubbla bäst-av-tre-matcher imorgon

Då Virtus.pro och Counter Logic Gaming vann sin respektive grupp kommer de inte att spela någonting under morgondagen, om deras spelare inte är en del av uppvisningsmatchen som sparkar igång det hela. Istället kommer gruppernas tvåor och treor att spela en par former av kvartsfinaler, där tvåan möter trean i respektive grupp. Öppningsmatchen där förväntas vara ett återmöte mellan Cloud9 mot EnVyUs, där de sistnämnda söker revansch från gruppspelet, medan fnatic och Keyd Stars kommer att göra upp därefter.



Kan fREAKAZOiDs Cloud9 slå EnVyUs i en bäst-av-tre?


Uppvisningsmatchen, som ännu inte har några detaljer om sig, och sagda kvartsfinaler blir fredagens enda matcher från Köln. Det är dock värt att notera att dessa matcher spelas bäst av tre kartor, till skillnad från öppningsmatcherna som spelades under torsdagen. Hela sändningen börjar klockan 14:45, och kommer att spelas med fortlöpande schema, vilket innebär att matcherna drar igång så snart som möjligt efter att föregående match avslutats.

Fredag den 3 juli
Start 14:45
Uppvisningsmatch
USA Cloud9vs. Frankrike EnVyUsBetta i tipsetBO3
Brasilien Keyd Starsvs. Sverige fnaticBetta i tipsetBO3

Stream: ESL TV

Fragbite kommer självklart även att vara på plats under morgondagen, och förhoppningsvis får vi ut ännu mer underbart material från evenemanget. Medan väntan sker kan man dock avnjuta materialet vi fått ihop under dagen, vilket främst är ett gäng videointervjuer, några vinstmoment och en hel del sköna bilder. Videos går att hitta i FragTV medan bilder finnes i vårt bildarkiv.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..