×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Storbritannien

Fnatic vinner Gfinity Spring Masters!

11
Det var en shockuppvisning av styrka från fnatics håll i London, då de alldeles nyss rusade igenom Virtus.pro med 3-0 i Gfinity-finalerna.
Efter en otrolig visning som såg fnatic vinna sin andra LAN-final på lika många veckor tog svenskarna ned polska Virtus.pro i de tre raka kartorna på Gfinity Spring Masters-finalerna. Detta agerar därmed som revansch för fnatic mot VP, som i sitt senaste finalmöte lämnade serien som vinnare på ESEA 18-finalerna tidigare i år.

Sverige fnatic vs. Polen Virtus.pro — 3-0
fnatic: olofm, KRIMZ, flusha, JW, pronax
Virtus.pro: TaZ, pasha, Snax, byali, NEO

Cobblestone: 16-10 (11-4)
Cache: 16-9 (12-3)
dust2: 19-16 (7-8, 8-7)

Svår väg till segern för svenskarna

Vägen dit var däremot allt ifrån lätt för fnatic, som började gruppspelet med att förlora sin öppnande karta mot australienska Vox Eminor. Resten av gruppspelet såg inte heller allt för övertygande ut då Gfinitys bäst av två-format innebar att chanser att spela tiebreakers ökade markant var bristen på 2-0-vinster för fnatic någonting som snabbt kunde ha kommit tillbaka att hemsöka dem. Efter att ha vunnit med 2-0 över östeuropeiska Na`Vi var däremot avancemanget till slutspelet säkert för svenskarna.

Men även där såg inte allting ut att flyta på helt perfekt för svenskarna, som spelade en minst sagt intensiv serie mot Titan i semifinalerna. Även fastän de till slut vann med 2-1 i kartor var det inte många som skulle se Titan visa så pass mycket motstånd mot världens nuvarande topplag.

Till sist stod deras motståndare i finalen klara, och det skulle bli inga mindre än polska Virtus.pro som skulle utmana dem om titeln som Gfinity-mästare. Det senaste mötet mellan de två lagen i en final var, som tidigare skrivet, på ESEA 18-finalerna där polackerna lyckades vinna och ta hem den mer än saftiga prispotten av 70 000 USD (motsvarande 573 000 kronor). Fastän experterna såg serien troligtvis sluta med 3-1 i fnatics favör i samband med att en av VP:s favoritkartor Cache befann sig i poolen, var det en dominant nordisk femma som lyckades ta samtliga kartor, mycket på grund av en närmast orörbar Olof "olofm" Kajbjer.

Vinsten såg däremot inte garanterad ut på avslutande dust2, där VP var å så nära att nå vinsten innan fnatic drog sig upp ur underläget och till slut avslutade finalen efter en andra övertid.

Prisfördelning

1.Sverige fnatic25 000 dollar(cirka 204 000 kronor)
2.Polen Virtus.pro15 000 dollar(cirka 123 000 kronor)
3-4.Frankrike Titan - CIS Na`Vi5000 dollar(cirka 41 000 kronor)


26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..