×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Turbulens i Tyskland — PENTA och mousesports rör om

1
Det tyska toppskiktet har fått sig en rejäl omtumling efter att mousesports rekryterat en trio från PENTA, som i sin tur skaffar fyra nya spelare.
När man tänker på Tysklands toppskikt går tankarna direkt till major-kvartsfinalisterna PENTA Sports samt det anrika namnet mousesports. Lagen har varit rivaler ända sedan det förstnämnda fick sina framgångar på DreamHack Winter 2014, och nu har ett steg mot en ännu större rivalitet tagits.

Mousesports har nämligen norpat tre av PENTA:s toppspelare. Rekryterna är Johannes "nex" Maget samt Denis "denis" Howell och Timo "Spiidi" Richter, som tillsammans med veteranerna Chris "chrisJ" de Jong och Fatih "gob b" Dayik utgör mousesports nya femma. Detta innebär att lagets Balkan-Nikola-duo i serbiske Nikola "LEGIJA" Ninić och bosniske Nikola "NiKo" Kovač satts på bänken.

mousesports

Nederländerna Chris "chrisJ" de Jong
Turkiet Fatih "gob b" Dayik
Tyskland Johannes "nex" Maget
Tyskland Denis "denis" Howell
Tyskland Timo "Spiidi" Richter

Serbien Nikola "LEGIJA" Ninić (backup)
Bosnien Nikola "NiKo" Kovač (backup)
I och med den massiva smällen har PENTA nu tvingats rekrytera nya, och har valt att plocka in en kvartett för att fylla laget. Kvar i laget är endast Kevin "kRYSTAL" Amend, medan Tobias "Troubley" Tabbert och Hendrik "strux1" Goetzendorff återkommer in i laget. De två sista spelarna är bekanta namn, nämligen Dimitrios "stavros" Smoilis, som tidigare spelat för Planetkey Dynamics, och den före detta mousesports-spelaren Johannes "tabseN" Wodarz.

PENTA Sports

Tyskland Kevin "kRYSTAL" Amend
Tyskland Tobias "Troubley" Tabbert
Tyskland Hendrik "strux1" Goetzendorff
Tyskland Dimitrios "stavros" Smoilis
Tyskland Johannes "tabseN" Wodarz
Som bekant tog sig PENTA till slutspel på ESL One Katowice, vilket säkrade en inbjudan till nästa major. I och med Valves tidigare regler om att laget måste ha minst tre spelare från den tidigare insatsen för att förtjäna sin inbjudan kan detta innebär att platsen direkt går över till mousesports. Inget officiellt uttalande har gjorts kring detta, men kan lägga grund för ändringar i regelverket då man teoretiskt kan köpa sig till en inbjudan i dagsläget.

Rivalerna drabbades samman redan samma kväll

En intressant anekdot är att dessa lagens rivalitet utökats i samband med denna rekrytering, och samma kväll som spelarbytena offentliggjordes drabbades lagen samman i ESL ESEA Pro League. Aningen komiskt är att mousesports, som ju norpade tre spelare från just PENTA, förlorade mötet efter en förödande T-halva på Cache. Med andra ord sitter nog Kevin "kRYSTAL" Amend, som blev ensam kvar i laget efter härvan, med ett brett leende.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..