×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Storbritannien

Immunity slår ut Liquid — NiP mot fnatic härnäst

3
Australiensiska Team Immunity står för dagens första FACEIT League-vinst när de eliminerar amerikanska Team Liquid med 2-1 i kartor. Nu är det dags för svenskmötet mellan fnatic och NiP Gaming.
Matchens första karta var Inferno, där Immunity fick en imponerade start som anfallare genom att plocka sju rundor mot Team Liquids åtta. Det tycktes dock vara en T-dominant karta under mötet då Team Liquid vann den följande pistolrundan och gick obesvärat upp till en 15-7-ledning. I detta skede fick Immunity sin första runda som CT, men det blev också den enda då nordamerikanerna avslutade mötet rundan därpå.

Karta nummer två var Cache, där Team Liquid fick börja som försvarare återigen. Detta gjordes starkt då man vann både pistolrundan och den första vapenrundan för att gå upp till en 5-0-ledning. Den fem rundor stora ledningen hölls även in till halvtid, och Liquid vann även pistolrundan.

Sitsen togs dock för givet för jänkarna, och Immunity knep halvans andra runda och jobbade upp sitt underläge till bara två rundors mellanrum. När Team Liquid sedan vann sin första runda sedan pistolrundan var det tack vare en vunnen 1vs3-situation av Eric "adreN" Hoag, som dock svarades med en magnifik Five-SeveN-insats av Chris "emagine" Rowlands, som lade grunden för en fullbordad comeback. Kartan slutade 16-13 till Immunity, och en tredje avgörande runda krävdes.

På den avgörande Mirage vann Team Liquid pistolrundan som det anfallande laget, men återigen föll man mot Immunitys pistolfokuserade nödköp. Detta asfalterade en motorväg för australiensarna, som följde upp sin vunna eco-runda med ytterligare åtta raka pinnar. Vid ställningen 9-1 tog Liquid en timeout, och det verkade ha varit en effektiv sådan då laget tog två rundor i rad därefter. Det var dock det enda avtrycket man gjorde, och Immunity knep hela 12-3 i halvtid.

Nu hade Team Liquid en rejäl uppförsbacke framför sig, men började på rätt fot när de vann pistolrundan och dubblade sina poäng efter vunna anti-eco-rundor. Ytterligare rundor vanns, och 3-12-underläget hade knappts in till 8-12 innan Immunity vann sin första runda som terrorister. Vad som inte fick hända för det oceaniska laget hände dock, och de föll rundan därpå och fick sin ekonomi nollställd, vilket gav Liquid möjligheten att komma ikapp — och gå om sitt motstånd.

Team Liquid tog ledningen i kartan för första gången sedan man vann pistolrundan, och hade en 14-13-ställning till sin favör. Då vaknade Immunitys anfallsspel, och de kvitterade till 14-14 och följde även upp med dubbla rundvinster för att avgöra.

Team Liquid är alltså utslagna ur FACEIT League 2015 Stage 1-finalerna, medan Immunity avancerar till consolidation-matchen där de kommer att möta något av svensklagen fnatic och NiP Gaming. Sagda svenskbaserade lag kommer härnäst att drabbas samman i en bäst av tre för att se vilka som vinner Grupp A och vilka som kommer att få möta Immunity.

Fredagen den 1 maj

10:00Sverige NiP Gamingvs. Australien Immunity2-0 (16-5, 16-14)
13:00Sverige fnaticvs. USA Team Liquid2-0 (16-1, 16-3)
16:00Polen Virtus.provs. USA eLevate2-0 (16-14, 16-10)
19:00Ukraina Na`Vivs. Danmark Team SoloMid1-2 (16-14, 13-16, 8-16)
22:30USA eLevatevs. Ukraina Na`Vi0-2 (11-16, 1-16)

Lördagen den 2 maj

10:00Australien Immunityvs. USA Team Liquid2-1 (8-16, 16-13, 16-14)
14:00Sverige NiP Gamingvs. Sverige fnaticBetta i tipset
16:00Consolidation-match Grupp A
19:00Polen Virtus.provs. Danmark Team SoloMidBetta i tipset
22:00Consolidation-match Grupp B

Söndagen den 3 maj

13:00Semifinal #1
16:00Semifinal #2
19:00Final
Stream: FACEIT TV

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..