×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Finland

natu rekryteras av NiP — ersätter pita som coach

2
NiP Gaming söker sig till ytterligare finsk kraft när de plockar in den finske megaveteranen Joona "natu" Leppänen som coach för CS:GO-laget.
I förra veckan offentliggjorde Joona "natu" Leppänen att han lägger sin 15 år långa karriär som professionell Counter-Strike-spelare på hyllan. Där och då offentliggjordes inte många detaljer kring veteranens framtid, mer än att den kommer att vara i e-sport.


Under gårdagen offentliggjordes Leppänens framtid, och det blir under NiP Gamings fana då den finske profilen spelaren kommer att agera coach för laget. Detta blir den andra rekryteringen NiP Gaming gör från den finska före detta 3DMAX-femman, då man tidigare under året plockade in lagets stjärnspelare Aleksi "allu" Jalli för att ersätta Mikail "Maikelele" Bill.

"Ett nytt kapitel påbörjas i min esport-karriär, en utmaning jag ser fram emot att ta och ge mitt allt för. Det kommer bli fantastiskt att jobba med några av de mest talangfulla CS:GO-spelarna på planeten. Att vinna i den absoluta toppen i Counter-Strike handlar om att limitera dina misstag och analysera varje detalj. Jag är här för att se till att vi alltid är redo för våra matcher, både i spelet och mentalt", berättar Leppänen i offentliggörandet.

Rollen som coach var tidigare fylld av Faruk "pita" Pita, som i augusti 2014 gick med i laget två månader efter att ha lämnat SK Gaming. Pita har dock lämnat positionen, detta på grund av tidsbrist i och med förpliktelser med sitt vardagsjobb.

"Allting har ett slut. Tack till NiP Gaming för en fantastisk upplevelse. Tyvärr kunde jag inte fokusera på laget på grund av mitt jobb. Jag önskar NiP det bästa. Även om jag inte längre är en del av laget kommer jag fortfarande att heja på NiP i framtiden. Det är den bästa organisationen där ute", skrev pita på Twitter.

Exakt när vi får se natu träda in i sin roll aktivt återstår att se. NiP Gaming har sin nästa turnering redan nu till helgen, nämligen FACEIT League-finalerna arrangeras i London, Storbritannien. Utöver det svenskfinska laget kommer även fnatic, Team SoloMid, Virtus.pro, Na`Vi, Team Liquid, eLevate och Immunity att vara på plats i kampen om titeln. Om natu kommer att vara på plats återstår att se.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..