×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

Team SoloMid vinner CS:GO Championship Series

11
Danska Team SoloMid bryter förbannelsen och slår ut den ur parken — vinner PGL:s CS:GO Championship Series-finalen över fnatic och kniper
Team SoloMid-kärnan har vunnit sin första internationella LAN-turnering sedan man formades, detta efter en 3-1-vinst över fnatic i finalen på PGL:s CS:GO Championship Series. Vinsten innebär 40 000 dollar till det danska laget, och mest av allt innebär det att Team SoloMid nu säkrat sig som ett "riktigt" topplag med kalibern att vinna turneringar över de absolut bästa lagen i världen.

Inför finalen hade TSM:s winner bracket-övertag diskuterats flitigt, men kvarstod vilket innebar att danskarna inte bara började med en 1-0-ledning, utan fick även möjligheten att eliminera två kartor ur kartpoolen direkt. Kartorna som togs bort var Cobblestone och Cache, medan fnatic föjlde upp med att ta bort Nuke. Därefter fick svenskarna välja den första kartan som skulle spelas, vilket landade på Mirage, medan TSM sedan valde Dust2 som sitt kartval. Overpass blev sedan det sista valet, signerat fnatic, vilket innebar att den sista kartan skulle bli Inferno vid behov.

Mirage

Öppningskartan, Mirage, började precis som man förväntat sig av laget som valde att spela kartan. De anfallande svenskarna vann pistolrundan, dock allt annat än säkert då det krävdes en tuff 1vs3-vinst av Robin "flusha" Rönnquist för att knipa den. Trots knappa följande rundvinster gick fnatic sedan upp till en massiv 6-0-ledning, men då vaknade danskarna.

Trots att TSM:s första rundvinst följdes upp av en förlust tog man rejält kommando om matchen, och mycket tack vare fint spel från strategen Finn "karrigan" Andersen lyckades den danska femman vända underläget till en 8-7-ledning i halvtid.

Team SoloMids vinstsvit fortsatte sedan in i den följande halvan, när de som terrorister vann pistolrundan, anti-eco-rundorna och även den första vapenrundan för att gå upp till en 13-7-ledning. När TSM sedan sålde en rejäl fejk såg det ut att bli en promenad upp till 14 rundor, men det blev tuffare än väntat då clutch-mästaren Andreas "Xyp9x" Højsleth hamnade i en pressad 1vs3 som han, till publikens extrema vrål, gick segrande ur.



Xyp9x var vass i 1vsX-lägen under hela turneringen.


Danskarna fullbordade en 14 rundor lång vinstsvit, vilket alltså innebär att de vände ett 1-7-underläge till 15-7 i rundor. Där började det dock spöka för grannarna i syd, då fnatic började chippa efter andan med rundvinster. Vad som verkade vara enstaka rundvinster började dock byggas upp till en comeback, speciellt när TSM:s karrigan förlorade en 1vs1-situation på bombplats A i den 26:e rundan på grund av att Jesper "JW" Wecksell desarmerade bomben i en smoke. En identisk situation utspelades sedan rundan därpå, dock utan några smokes, och Nicolai "device" Reedtz vägrade utsätta sig för samma situation som sin lagkamrat, och vann läget för att utöka kartledningen till 2-0.

Dust2

Efter förlusten på Mirage, som alltså var fnatics karta, följde Team SoloMids första kartval — Dust2. Vi det här stadiet krävdes perfekt spel från fnatic, som satt i situationen där tre kartvinster i rad var den enda möjligheten att åka hem från Bukarest som segrare.

Detta driv speglades i matchens inledning då fnatic öppnade med att vinna pistolrundan som försvarare, och stängde även ytterligare fyra rundor, där ett danskt nödköp och även en vapenrunda inkluderades. Det var inte förrän i den sjätte rundan som TSM faktiskt klev in i matchen, och det gjordes med två raka rundvinster. Dessa två utgjorde dock bara ungefär 66,6 procent av alla rundor danskarna fick med sigi i halvan då fnatic knep en massiv 12-3-ledning i halvtid.

Om TSM:s underläge inte var tillräckligt förlorade de även den följande pistolrundan. Dock räddades situationen när karrigans mannar köpte lättviktigt samtidigt som Markus "pronax" Wallstens dator kraschade. Detta lade grunden för ett comeback-försök från det försvarande Team SoloMid, men det räckte inte hela vägen då elva rundor var allt man lyckades klösa ihop innan fnatic avgjorde matchen med 16-11.



fnatic klarade av TSM:s kartval.


Overpass

Tack vare vinsten på Dust2 sattes fnatic i en aningen behagligare position, då deras andra kartval — Overpass — stod på tur att spelas. Halvan öppnades även väl för svenskarna via en vunnen pistolrunda, och trots en förödande förlust i den kommande rundan lyckades fnatic återfå balansen via en till vunnen runda. Det blev dock inga längre vinstsviter i halvan då rundorna gick fram och tillbaka, men under majoriteten av halvan låg momentumet på den danska anfallssidan.

Halvan slutade 9-6 till TSM, som dessutom plockade upp den kommande pistolrundan för att utöka sin ledning till 12-6. När fnatic sedan försökte sig på en A-push under halvans första vapenrunda var där stängt, och ledningen gick ännu längre upp. Vid 15 rundor började dock det danska försvaret skaka, och fnatic såg ut att kunna klättra tillbaka in i matchen. Vid ställningen 15-11 valde TSM att köra en ekonomisk runda, och det verkade vara svaret på gåtan om att stänga matchen, för den aggressiva approachen gick hela vägen, och TSM avslutade med ännu ett 16-11-resultat.



Den danska femman höjer en internationell trofé för första gången.


Final
Danmark Team SoloMid vs. Sverige fnatic — 3-1
TSM: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x
fnatic: flusha, JW, krimz, olofm, pronax

Mirage: 16-11 (8-7)
Dust2: 11-16 (3-12)
Overpass: 11-16 (6-9)

Prisfördelning

1. Danmark Team SoloMid40 000 dollar(cirka 347 100 kronor)
2. Sverige fnatic20 000 dollar(cirka 173 500 kronor)
3. Sverige NiP Gaming10 000 dollar(cirka 86 700 kronor)
4. Frankrike EnVyUs5 000 dollar(cirka 43 400 kronor)

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..