×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

fnatic slår NiP — möter TSM i final i Bukarest

6
Det blir fnatic som möter Team SoloMid i bäst-av-fem-finalen på PGL:s CS:GO Championship Series-finalerna i Bukarest, detta efter en 2-0-vinst över landsrivalerna i NiP Gaming.
Svenska fnatic har säkrat en finalplats på PGL:s CS:GO Championship Series-finaler, som spelas på DreamHack Bucharest 2015. Detta spikades efter en övertygande insats mot NiP Gaming, som skrevs 2-0 i kartor med totalt 10 förlorade rundor.

Öppningskartan var NiP:s val, Mirage, där den svenskfinska femman fick börja som den vanligtvis starkare CT-sidan. Detta gjorde dem dock ingen vidare nytta då fnatic sprang iväg med rundorna under den första halvan. Efter 15 spelade rundor hade fnatic vunnit två tredjedelar, och skulle sedan gå över som försvarare. NiP vann sedan pistolrundan med förhoppningen att komma tillbaka in i matchen, men fnatic svarade direkt med en rundvinst och skrapade sedan upp resterande rundor, till synes utan några större problem.

Detta satte fnatic i en gyllene position då deras kartval, Cobblestone, var nästa spelplan att tävlas på. Denna gång var det fnatic som fick börja som försvarare, dock har det visat sig på senare tid att den anfallande sidan vägt aningen tyngre under en senare tid. Detta syntes dock inte, då fnatic inledningsvis plockade sju raka rundor. När NiP sedan klev in i matchen genom att vinna en runda svarades de med ytterligare en rundförlust. Den tuffa trenden fortsatte för NiP, som förlorade ett flertal 1vs1-situationer under halvans gång, och fnatic knep hela 14-1 inför halvtid.

Med den berömda kniven mot strupen plockade NiP Gaming upp den livsviktiga pistolrundan, och klarade även av de följande anti-eco-rundorna. Den första vapenrundan blev dock en alltför tuff uppgift för ninjorna, och fnatic säkrade elva matchrundor kvickt. Redan vid den kommande rundan gick det sedan vägen för fnatic, som tack vare en vunnet 1vs1-situation för Olof "olofm" Kajbjer mot Christopher "GeT_RiGhT" Alesund säkrade en plats i finalen.

Fredagen den 24 april
15:00Sverige fnaticvs. Danmark TSM0-2(12-16, 13-16)
18:30Frankrike EnVyUsvs. Sverige NiP1-2(16-10, 33-36, 11-16)
Lördagen den 25 april
11:00Sverige fnaticvs. Frankrike EnVyUs2-0(16-9, 16-14)
15:00Danmark TSMvs. Sverige NiP2-0(16-12, 16-14)
19:30Sverige NiPvs. Sverige fnatic0-2(6-16, X-X)
Söndagen den 26 april
17:00Danmark TSMvs. Sverige fnaticBetta i tipsetBO5

Detta innebär alltså att Team SoloMid och fnatic möts i morgondagens bäst-av-fem-final, som danskarna kommer att få börja med en 1-0-ledning i. För NiP Gamings del slutar resan här, men med det tillkommer även en prispeng på 10 000 dollar.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..