×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Rumanien

NiP slår EnVyUs — efter tre kartor och fyra övertider

15
Efter en rejält maffig bäst-av-tre mot EnVyUs står NiP Gaming klara för winner bracket-final på CS:GO Championship Series-finalerna.
Den första dagen av PGL:s CS:GO Championship Series har precis avslutats, och det är NiP Gaming som efter många om och men besegrat rivalerna i EnVyUs — med 2-1 i kartor, där en av dem innehöll fyrdubbla övertider. Vinsten innebär att den svenskfinska femman möter Team SoloMid i morgondagens winner bracket-match, medan EnVyUs ställs mot fnatic i kampen om överlevnad.

Det ovanstående mötet inleddes med fransmännens kartval, Cache, som trots en relativt stark start som anfallare från NiP:s sida bara slutade med en knapp halvtidsledning för svenskarna. Med 8-7 bakom sig hade man dock problem som försvarare, och vad som skulle vara en svensk mur kändes snarare som en trägrind mot EnVyUs anfallsspel. Detta resulterade i ett 16-10-resultat, fördel den franska femman.



EnVyUs inledde starkt i sin CCS-öppning.


Därefter följde vad som skulle visa sig vara dagens höjdpunkt i CS:GO-väg. NiP:s karta, Dust2, slutade nämligen 15-15 i ordinarie matchtid efter att båda lagen fått knappa 8-7 som CT. En övertid räckte dock inte, och inte heller två eller tre. Det var inte förrän i den fjärde MR5-övertiden som NiP kunde stänga kartan, mycket tack vare en minst sagt imponerande 1vs3-vinst av Richard "Xizt" Landström i mötets 67:e(!) runda.



Richard "Xizt" Landström klev fram när det gällde.


När mötet till sist var kvitterat till 1-1 landade allting på Mirage, där NiP öppnade väldigt starkt som försvarare. De gick nämligen upp i en kvick 6-1-ledning, men tappade därefter greppet om halvan då EnVyUs kom näst intill ikapp, och ytterligare en gång vann CT den inledande halvan med 8-7. Denna gång visades dock NiP:s anfallsspel vara det starkare, och med 8-4 som terrorister stängde man serien med 2-1 i kartor.

Fredagen den 24 april
15:00Sverige fnaticvs. Danmark TSM0-2(12-16, 13-16)
18:30Frankrike EnVyUsvs. Sverige NiP1-2(16-10, 33-36, 11-16)
Lördagen den 25 april
11:00Sverige fnaticvs. Frankrike EnVyUsBetta i tipsetBO3
14:00Danmark TSMvs. Sverige NiPBetta i tipsetBO3
18:00Consolidation-finalBO3
Söndagen den 26 april
17:00FinalBO5

Som ni kan se ovan, och som tidigare nämnt, kommer alltså lördagen att inledas klockan 11:00 svensk tid med en elimineringsmatch mellan turneringens förhandstippade favoriter, fnatic och EnVyUs. Därefter, klockan 14:00, kommer den första dagens vinnare, NiP Gaming och Team SoloMid, att drabbas samman om den första finalplatsen. Förloraren kommer att möta vinnaren mellan fnatic och EnVyUs om den andra finalplatsen.

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..