×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

E-Sport SM

NiP tredje laget till Svenska Mästerskapen

6
Efter att den tredje delfinalen i 2015-säsongen avgjorts är det NiP Gaming som står klara för slutspelet. Nu återstår bara en plats att vinna.
I helgen avgjordes den tredje delfinalen i 2015-upplagan av Esport-SM, där bland andra NiP Gaming (allu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt) och Team Property (berg, twist, pauf, schneider, zende) spelade om den näst sista platsen till slutspelet, som arrangeras både i DreamHacks Monster-studio och på DreamHack Summer 2015.

Utöver NiP Gaming och Team Property, som för övrigt drabbades samman i den första omgången, låg dCypher eSports (dejvin, addi, PyromaRnE, jayzaR, magella) och rizeGaming (Sonty, ackkee, CL0SEBOX, SPRAAD, smtc) på den andra sidan slutspelsträdet och öppnade även delfinalen med en bäst-av-tre. Där var det dCypher som avancerade med 2-1 i kartor, detta efter att ha vunnit Mirage, förlorat Dust2 men vunnit Cache. NiP Gamings möte med Team Property blev inte lika jämt sett till antal kartor. På Dust2 vann kvalets tydliga favoriter med 16-7, och även Mirage gick "ninjornas" väg med aningen jämnare 16-11.

När NiP sedan mötte dCypher i kvalfinalen började det som många fruktat — NiP hoppade in i en ångvält och plattade till sitt motstånd rejält, detta genom att vinna med hela 16-3 på Dust2. Dock var det många ögonbryn som höjdes därefter när Rendezvous-tvåorna gav de femfaldiga major-finalisterna en rejäl omgång. Faktum är att alla 30 rundor spelades på Mirage, men NiP knöt ihop säcken med nöd och näppe och kvalade således in till finalturneringen.

Esport-SM 2015 — Delfinal 3

Sverige dCyphervs. Sverige rizeGaming2-1 (16-9, 12-16, 16-9)
Sverige Propertyvs. Sverige NiP Gaming0-2 (7-16, 11-16)
Sverige dCyphervs. Sverige NiP Gaming0-2 (3-16, 14-16)

Ovanstående innebär att tre av fyra platser för main-turneringen i Esport-SM 2015:s CS:GO-avdelning fyllts. Bland dessa tre lag finnes varken fnatic, Team Property eller Team Orbit, vilket innebär att den sista delfinalen är bäddad för att bli en rejält spännande sådan. Nedan följer lagen som är klara för semifinalerna.

Esport-SM 2015 — Deltagarlista

Sverige Team Acerthreat, kHRYSTAL, Spitfire, slap, wenton
Sverige EYE 5DomiNate, bobbzki, ezki, Deew, Luddie
Sverige NiP Gamingallu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Sverige TBD

Den fjärde platsen till main-turneringen kommer att tävlas ut inom de kommande veckorna. Två stycken än så länge icke-schemalagda förkval kommer att ge oss fyra deltagare som slåss om den sista platsen till Esport-SM 2015.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..