×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

pyth: "Vi har fått mycket erfarenhet"

7
Inför helgens Copenhagen Games 2015 har Fragbite tagit ett snack med Jacob "pyth" Mourujärvi om helgens evenemang och den hektiska LAN-perioden hans Team Orbit befinner sig i.
I veckan är det dags för ännu en upplaga av Copenhagen Games i Øksnehallen i centrala Köpenhamn. På plats kommer upp till 80 lag att slåss om en 26 000 euro stor prispott. Ett av lagen som kommer att vara på plats är Team Orbit, som kommer att slåss med giganter som Team SoloMid och Virtus.pro om förstaplatsen.

Deltagarlistan anses dock inte vara helt komplett när det kommer till världseliten då lag som fnatic, EnVyUs och NiP Gaming har tackat nej till inbjudan. Detta stärker dock bara Orbits chanser i turneringen, och i samtal med en av lagets mest omtalade spelare, Jacob "pyth" Mourujärvi, verkar laget gå in i turneringen med ett stort självförtroende.

"Det är ganska synd att topplagen inte deltar, men jag förstår även varför de inte gör det. Jag tror att Team SoloMid och Virtus.pro kommer vara de stora hoten, resten av lagen tror jag att vi kan slå!", berättar en entusiastisk Mourujärvi för Fragbite. "Vi bootcampar just nu på Inferno Online i Stockholm. Vi har spelat här i två dagar nu och har ytterligare två dagar kvar, det har känts lite knackigt till en början men jag hoppas vi kommer komma i form och vara väl förberedda inför CPH Games."

Vilket lag skulle vara absolut skönast att besegra i en potentiell final i helgen?

"Team SoloMid helt klart, favoriterna från Danmark!"

Ett annat svensklag som kommer att vara på plats är Orbits rivaler i Team Property, där bland andra deras före detta lagkamrat Mathias "pauf" Köhler i dagsläget befinner sig. Copenhagen Games blir den tredje turneringen på tre helger för lagen, som båda deltog i Gfinity Masters 2015 i London för två helger sedan.

Där lyckades Orbit, trots att man bara fick någon enstaka dag på sig att förbereda sig då man fick en sista-minuten-inbjudan, knipa en karta mot nordamerikanska Cloud9 och även besegra brittiska Infused med 2-0 i kartor. Trots att svenskarna inte tog sig ur gruppspelet ser pyth insatsen som en positiv sådan.

"Jag är helt klart nöjd med vår insats i London. Vi åkte dit för att ha kul och få en bra erfarenhet och lära känna varandra bättre, jag ser det bara som positivt att vi åkte dit när vi fick reda på det bara 1-2 dagar innan evenemanget började."

Då Team Orbit och Team Property inte ställdes mot varandra i London blev helgens möte i tvålagsturneringen Dustin March Madness extra laddat. Där skulle lagen drabbas samman i kampen om 10 000 dollar, och där var det just Team Orbit som gick segrande med två kartor mot noll. Detta ses som en stark indikator på att Team Orbit i dagsläget är det tredje bästa laget i Sverige, något Mourujärvi håller med om.

"Absolut, det var en väldigt viktig match för oss inför CPH Games, för att kolla hur vi ligger till."



Team Orbit efter Dustin March Madness-vinsten.
Bildkälla: Facebook


"Hoppas verkligen Sverige levererar"

Utöver de två nämnda svensklagen syns även två andra blågula femmor på listan över inbjudna lag i veckans Köpenhamnsturnering; Team Acer och Publiclir.se. Man har inte riktigt fått chansen att se dessa lag slåss på en toppnivå lika mycket som Orbit och Property, vilket gjorde frågan kring svensklagens chanser på plats relativt simpel för Mourujärvi att svara på.

"Jag tror helt klart att Team Property kommer ha störst chans (av de övriga svensklagen, reds. anm.). De är ett väldigt stabilt lag med många bra spelare, så jag hoppas att de kommer väl förberedda och är med i toppen! Team Acer har en del erfarna spelare blandat med talangspelare, som slap och Spitfire, så jag tror också att de kan göra bra ifrån sig och skrälla. Samma sak gäller Publiclir, ett lag med mycket talang, så jag hoppas verkligen Sverige levererar detta år!"

Väntade 8 timmar på att få spela en match

Copenhagen Games har en inte alltför anrik historia när det kommer till upplägg och att hålla tidsschemat. Denna historia, i kombination med den förhållandevis svaga prispotten, tros vara anledningen till att många topplag tackat nej till turneringen.

80 lag får möjligheten att spela turneringen, och de inbjudna lagen hoppar in när det öppna, 64 lag stora BYOC-kvalet silats ner till 16 lag. Från och med detta skede spelas ett gruppspel med bäst av tre kartor i varje omgång, som följs av ett åtta matcher brett double elimination-slutspel med bäst av tre kartor i varje omgång. Det machrika upplägget bäddar för katastrofala förseningar, någonting Mourujärvi fått uppleva under tidigare vistelser på det danska evenemanget.

"Förra gången var det delays i kanske 14 timmar. Vi satt och väntade på att en match skulle starta i 8 timmar, så jag hoppas verkligen att de har koll på alla servrar och sådant inför i helgen. I övrigt tycker jag det är ett helt okej event!"

Som tidigare nämnt blir veckans Copenhagen Games Team Orbits tredje LAN-turnering på tre veckor. Att laget har gått från noll till hundra på denna front skulle kunna ses som chockerande för spelarna, men det tycks medfölja ytterst få negativa aspekter när man frågar pyth.

"Det känns väldigt bra faktiskt! Vi har fått mycket erfarenhet genom att delta på alla LAN-evenemang, vilket gör oss till ett starkare lag och skapar en bra kemi mellan oss. Vi lär känna varandra mycket bättre, vi blir mer samspelta och vet vad vi ska göra tillsammans för att vinna en match. Det har dock varit synd att vi inte haft mer tid att köra tillsammans online då vi behöver träna mer på andra kartor!"

Om erfarenheten man fått de senaste helgerna visar sig i veckans Copenhagen Games-turnering återstår att se. Evenemanget öppnar imorgon, onsdagen den 1 april, och sträcker sig fram till söndagen. CS:GO-turneringen börjar dock inte förrän på torsdag, och förväntas spelas klart sent på lördag kväll.

23 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 23 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..