×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ukraina

NiP, EnVyUs, Virtus m.fl. slåss i helgens StarSeries-finaler

4
Idag börjar finalturneringen där 320 000 kronor står på spel. Det är LAN-finalerna av StarSeries tolfte säsong, där lag som NiP, Virtus.pro och EnVyUs står på deltagarlistan.
Idag går finalerna av den tolfte StarSeries-säsongen av stapeln i CyberSport ARENA i Kiev, Ukraina. Finalturneringen har sex lag på deltagarlistan, som alla slåss om en 38 000 dollar stor prispott, som motsvarar 320 000 kronor.

På deltagarlistan finner vi ett svensklag i form av NiP Gaming, som på två helger spelat två turneringsfinaler; ESL One Katowice-majorn och Gfinity 2015 Masters Spring 1. I den sistnämnda, som spelades i helgen, föll man mot franska EnVyUs, som även tog sig till semifinal i Katowice. Andra slutspelslag från den passerade majorn som kommer vara på plats för helgens finaler är Team SoloMid, Virtus.pro och hemmahoppet Na`Vi. Sist, men inte minst, är franskbaserade Titan, som i Katowice floppade genom att placera sig sist i sin grupp.

StarSeries XII-finalerna

Frankrike EnVyUsHappy, NBK, shox, SmithZz, kioShiMa
Polen Virtus.proTaZ, Neo, pasha, Snax, byali
Sverige NiP Gamingallu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Danmark Team SoloMidcajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x
Ukraina Na`ViGuardiaN, Edward, flamie, seized, Zeus
Frankrike TitanEx6TenZ, kennyS, apEX, Maniac, RpK
För att ta sig till helgens finalturnering lyckades EnVyUs och Virtus.pro vinna sin respektive grupp i turneringens andra gruppspelsfas, vilket ledde till bättre förutsättningar i CyberSports Arena då de slipper spela turneringens första omgång. Titan och TSM säkrade även de platser via det sagda gruppspelet, detta genom att placera sig tvåa. NiP, som föll i den andra gruppspelsfasen, säkrade sin plats via ett playoff-kval som följde, medan Na`Vi vann sista-chansen-stadiet.

Helgens finalupplägg lyder double elimination, där alla matcher fram till finalen spelas bäst av tre kartor. Som skrivet ovan kommer EnVyUs och Virtus.pro tack vare sina gruppvinster att hoppa över slutspelsträdets första omgång, och istället invänta vinnarna i två matcher som inkluderar de övriga deltagande lagen. Den första omgången blir NiP Gaming mot Titan, som följs av Na`Vi mot TSM. Vinnaren i öppningsmatchen kommer att sedan att möta Virtus.pro, medan EnVyUs väntar i den andra winner bracket-semifinalen.

Fredag den 27 mars

10:00Sverige NiPvs. Frankrike TitanBetta i tipset
13:00Ukraina Na`Vivs. Danmark TSMBetta i tipset
16:00Polen Virtus.provs. Vinnare 10:00
19:00Frankrike EnVyUsvs. Vinnare 13:00

Lördag den 28 mars

10:00Loser bracket-semifinal #1
13:00Loser bracket-semifinal #2
16:00Loser bracket-final
19:00Winner bracket-final
Ovanstående matcher kan spelas i en annan ordning.

Söndag den 29 mars

14:00Consolidation-final
18:00Final (BO5)
Som tidigare nämnt består prispotten av 38 000 dollar, och ovanpå denna summa har arrangörerna även givit 2 000 dollar till varje lag i reseersättning. Förstapriset motsvarar strax över 150 000 kronor, medan andrapriset är hälften så värdefullt.

Prisfördelning

1.18 000 dollar(cirka 152 300 kronor)
2.9 000 dollar(cirka 76 300 kronor)
3.5 000 dollar(cirka 42 300 kronor)
4.3 000 dollar(cirka 25 400 kronor)
5-6.1 500 dollar(cirka 12 700 kronor)
På plats kommer StarSeries ha två stycken stream-teams — ett rysktalande och ett engelsktalande. På den ryska streamen kommer välkända namn som veteranen Dmitry "hooch" Bogdanov, FlipSid3-spelaren Andrey "B1ad3" Gorodenskiy och SLTV-profilen Igor "sL4M" Sopov att befinna sig, och minst lika starka namn kommer att finnas på en engelskspråkiga.

RoomOnFire-associerade Auguste "Semmler" Massonnat och Halvor "vENdetta" Gulestøl, den alltid lika kontroversielle Duncan "Thorin" Shields, FACEIT-duon Daniel "ddk" Kapadia och James "JZFB" Bardolph är några av namnen som kommer att vara på plats för att sända turneringen. Teamet, och hela streamen i sig, får ses som en upphottning från tidigare LAN-finaler, som sällan haft en engelskspråkig stream på plats.

Stream-team

Storbritannien James Duffield
Storbritannien Duncan "Thorin" Shields
USA Auguste "Semmler" Massonat
Norge Halvor "vENdetta" Gulestøl
Storbritannien Daniel "ddk" Kapadia
Storbritannien James "JZFB" Bardolph
USA Matthew "Sadokist" Trivett
Serbien Janko "YNk" Paunović (observer)

Stream: StarLadder_CS_EN

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..