×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

TSM vinner Blue Group över fnatic — klara för Bukarest

6
Danska Team SoloMid överraskar i den blå gruppen och besegrar fnatic en andra gång för att kvala in till finalerna på DreamHack Bucharest.
Inför gårdagen satt danska Team SoloMid i en behaglig sits när de vunnit winner bracket i Blue Group i PGL CS:GO Championship Series, och var bara en bäst av tre-match ifrån att kvala in till den fyra lag breda LAN-finalturneringen. Motståndet skulle bli fnatic eller Na`Vi, som öppnade gårdagen med ett möte i gruppens consolidation-final.

Sagda möte mellan det östeuropeiska Na`Vi och gruppfavoriterna fnatic började extremt rafflande, när Na`Vi knep första kartan, Inferno, med 16-12 efter att ha haft en rundas övertag i halvtid, detta efter att ha spelat som anfallare. Kartan följdes sedan upp av en till jämn sådan, som för denna gång slutade till fnatics favör. Det var Mirage, och svenskarna började med en 10-5-vinst som försvarare. Anfallet visade sig dock vara tillräckligt för att knipa en knapp 16-13-vinst och föra mötet över till en tredje avgörande karta. Där var var det aldrig något snack om saken, då fnatic tog CT-sidan med överlägsna 12-3, och när de sedan vann pistolrundan som anfallare spikades resultatet kort och smärtfritt.

Om man tyckte att ovanstående möte var spännande hade man en rejäl godisbit framför sig, när gruppfinalen mellan fnatic och Team SoloMid utspelade sig. Öppningskartan var Inferno, där danskarna tog en 1-0-ledning i kartor efter ett extremt jämnt 16-14-resultat. Fnatic svarade då med en tydlig 16-8-vinst på den relativt nya Cobblestone för att, återigen, tvinga sitt möte till en avgörande Cache.

Likt mötet med Na`Vi vann fnatic öppningssidan, där de agerade försvarare. Dock var det med betydligt mycket jämnare 9-6 denna gång, och det visade sig att danskarnas försvar även det var starkare än östeuropéernas. Topplaget från grannlandet i syd knep nämligen 10-5 som poliser, och vann mötet med 16-14 och serien med 2-1 i kartor.

Blue Group

1. Danmark Team SoloMidTill LAN-final + 5 000 dollar
2. Sverige fnaticTill sista-chansen + 2 500 dollar
3. Ukraina Na`ViTill sista-chansen + 1 000 dollar
4. Ukraina FlipSid3 TacticsTill sista-chansen

Två svensklag i sista-chansen-fasen

Detta innebär att Team SoloMid gör franska EnVyUs, som vann Red Group, sällskap på deltagarlistan för DreamHack Bucharest-finalerna. Ytterligare två platser skall fyllas, detta när lagen som som misslyckades med att avancera ur sina respektive grupper gör upp i en sista-chansen-fas. I denna fas befinner sig svensklagen NiP Gaming och fnatic, som även får sällskap av Virtus.pro, PENTA Sports, Na`Vi och FlipSid3 Tactics. Sista-chansen-fasen kommer att spelas från och med den 8 april och fyra dagar framåt.

Klara för finalerna

Frankrike EnVyUsHappy, NBK, shox, SmithZz, kioShiMa
Danmark Team SoloMidcajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x

Sista-chansen-fasen

Sverige NiP Gamingallu, f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt
Sverige fnaticpronax, flusha, JW, olofm, krimz
Polen Virtus.proTaZ, Neo, pasha, Snax, byali
Ukraina Na`ViEdward, GuardiaN, flamie, seized, Zeus
Tyskland PENTA Sports kRYSTAL, nex, Spiidi, denis, TBA
Ukraina FlipSid3s1mple, markeloff, bondik, B1ad3, WorldEdit

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..