×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Nordiskt toppmöte och CIS-derby i CCS ikväll

3
Den första omgången i PGL CS:GO Championship Series Blue Group har avgjorts, och det är svenska fnatic och danska Team SoloMid som avancerar till winner bracket-final.
Under gårdagen drog Blue Group igång i PGL CS:GO Champions League, där fnatic och Team SoloMid skulle möta östeuropeiska FlipSid3 respektive Na`Vi. Sent igår kväll stod det klart att de nordiska lagen besegrat sina motstånd, och kommer ikväll att mötas i en bäst av tre i winner bracket-finalen, medan något av ett östeuropeiskt derby kommer att eliminera ett lags chanser att vinna gruppen.

Team SoloMid tog två raka mot Na`Vi

Den första matchen för gårdagen var mellan ESL One Katowice-kvartsfinalisterna Team SoloMid och Na`Vi, där det sistnämnda laget spelade med nyrekryterade Egor "flamie" Vasilyev, som tidigare representerat HellRaisers och dAT Team. Några under kom dock inte från Natus Vinceres nya femma, då danskarna gick och vann öppningskartan Inferno med 16-4 efter att ha fått relativt dominanta 11-4 som försvarare. Match nummer två, Dust2, gick dock närmare nagelbanden när TSM knappt vann sin CT-sida med 8-7, men i slutändan stod de ändå som vinnare med relativt jämna 16-12.

fnatic med schneider fick ett uppvaknande av FlipSid3

Matchen som troddes skulle bli den tydligare av de två, fnatic mot FlipSid3, visade sig bli lite av en chock till en början. När den tidigare fnatic-spelaren Andreas "schneider" Lindberg, till vardags i Team Property, hoppade in i stället för Freddy "krimz" Johansson, som hade fått förhinder i form av familjeförpliktelser, utnyttjade "F3" situationen. På Inferno, där Johansson anses vara en av världens bästa på att stänga bombplats B, fick det östeuropeiska laget med sig hela nio rundor som anfallare. Därefter stängde man som CT samtliga rundor, och vann öppningskartan med 16-6.

Detta följdes dock upp av ett tydligt mer fokuserat fnatic, som på den följande kartan, Mirage, knep hela 12-3 i halvtid efter att ha spelat som anfallare. Med det halvtidsresultatet, och fnatics välkända styrka som försvarare på kartan, tog det inte lång tid att tvinga mötet till en tredje avgörande match.

Cache var den tredje avgörande kartan, där fnatic öppnade starkt med en 11-4-runda som CT. I den andra halvan visade dock FlipSid3 framfötterna och försökte kvittera siffrorna, men fnatic låg alltid tillräckligt många steg före för att inte låta situationen bli alltför farlig. Till sist var det ändå fnatic som knep kartan med 16-10 och avancerade därmed till winner bracket-final mot TSM.

Östeuropeiskt derby och nordiskt toppmöte ikväll

Ikväll fortsätter gruppen, detta först och främst med loser bracket-matchen mellan Na`Vi och FlipSid3 Tactics klockan 18:00. Därefter, klockan 21:00, slåss fnatic och Team SoloMid om en plats i gruppfinalen medan förloraren får möta vinnaren i kvällens första match om den andra gruppfinalplatsen.
Blue Group

23 mars

18:00 Danmark TSMvs. Ukraina Na`Vi2-0 (16-4, 16-12)
21:00 Sverige fnaticvs. Ukraina FlipSid32-1 (6-16, 16-5, 16-10)

24 mars

18:00 Ukraina Na`Vivs. Ukraina FlipSid3Betta i tipset
21:00 Danmark TSMvs. Sverige fnaticBetta i tipset

25 mars

18:00 Consolidation-final
21:00 Gruppfinal
Se gruppspelsträdet
Stream (TobiWan & Sadokist)

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..