×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Australien

Dota 2-profilen kliver in i CS:GO: "Gör det inte för pengarnas skull"

5
Den hyllade MOBA-kommentatorn Toby "TobiWan" Dawson satsar på att börja kommentera Global Offensive — med hjälp från Anders Blume och Robin "Fifflaren" Johansson.
Säger man "kommentator" i samma mening som "Dota 2" är det få personer som tänker på andra namn före Toby "TobiWan" Dawson. Profilen har länge varit en av de största Dota 2-namnen utanför spelarkretsen, och har bland annat kommenterat samtliga upplagor av multi-miljonturneringen The International. Nu har australiensaren offentliggjort att han kommer att börja kommentera CS:GO — väldigt snart.

Även om Dawson gett indikationer på att han kommer expandera till FPS-titeln har det inte varit fullt bekräftat förrän nu, när han på Twitter tackar den forna NiP-spelaren Robin "Fifflaren" Johansson samt stjärnkommentatorn Anders Blume för en kort utbildning i CS:GO.

"Jag behöver variation"

TobiWan har tidigare setts kommentera CS:GO, detta under en upplaga av StarLadder-finalerna, där han varierade från Dota 2-finalerna, som arrangerades simultant. Detta tycks ha varit en behaglig upplevelse för kommentatorn, som via Reddit berättar att klivet in i Counter-Strike är både strategiskt och uppfriskande.

"Jag vill kommentera CS:GO för att jag alltid älskat FPS och känner verkligen ett behov av variation i mitt liv som kommentator. Det är alltid klokt för en kommentator att kommentera flera spel. Inget spel varar för alltid (CS är närmast ett undantag) och att kommentera in sig i ett hörn känns ologiskt", berättar Dawson på Reddit.

Många har dock antagit att det nya, mer helhjärtande, klivet in i CS:GO baseras på spelets ofantliga tillväxt, både spelarmässigt och rent ekonomiskt, men kommentatorn själv slår ifrån sig dessa anklagelser.

"Jag gör det inte för pengarnas skull, det finns mer än tillräckligt av det i Dota 2-världen."

Vidare förklarar kommentatorn att han alltid spelat FPS-titlar, och hoppas att kunna kombinera sina erfarenheter som FPS-älskare och MOBA-kommentator i framtiden. TobiWan är i dagsläget bosatt i Tyskland, så satsningen innebär inte att han uteslutande, eller ens alls, kommer att kommentera den australiensiska scenen, utan det tyder mer på att den europeiska ligger i fokus.



Ett smakprov på TobiWans kommentering i vad som blivit en klassiker i Dota 2-scenen.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..