×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Brasilien

KaBuM tappar CS:GO-laget efter pengastrul

5
Det brasilianska major-aktuella CS:GO-laget har lämnat sin KaBuM — efter att inte ha fått pengar man krävt av organisationen.
När KaBuM sågs första gången i internationella sammanhang spelade man ESWC 2014, där man misslyckades med att ta sig ut ur gruppspelet. Därefter slogs laget ihop med Target Down och bildade KaBuM.TD, och så fort man åter åkte på en turnering höjde man ögonbryn när man krossade Cloud 9 på MLG X Games samt knep en karta av fnatic på ClutchCon veckan därpå.

När laget sedan blev inbjudna att kvala till ESL One Katowice krävdes en pengainsamling för att laget skulle ha råd att åka till Polen, något man tack vare communityn, ESEA och även Robin "flusha" Rönnquist lyckades med. Väl på plats imponerade man återigen, och säkrade en plats till den kommande major-turneringen. Nu väljer laget att lämna organisationen.

Ville ha mer pengar

Anledningen tycks vara att man inte varit nöjd med att KaBuM inte betalat ut pengar för att kunna åka på resor, utan att man behövt söka sig till communityns stöd för att få chansen att åka på den polska turneringen. Det är KaBuM själva som berättar historien på Facebook, där man dock påpekar att KaBuM endast skulle stå för en del av alla utgifter medan Target Down, den andra sponsorn, skulle stå för resterande.

"När laget kom tillbaka till Brasilien (efter Katowice, reds. anm.) snackade FalleN med KaBuM eSports och påstod att kontraktet behövde uppdateras då betald månadslön inte var tillräckligt för att de skulle kunna deltaga i turneringarna som laget vill åka till. KaBuM svarade dock med att informationen inte stämde, då summan betalad av KaBuM och Target Down var tillräckligt för att täcka utgifterna för resorna i fråga. Vid detta tillfälle påstod FalleN att han inte fått en krona från Target Down, och därmed behövde laget dessa extra pengar, men han ville att pengarna skulle betalas av KaBuM eSports, då han "inte hade något att göra med Target Down-dealen", lyder ett översatt utdrag från KaBuM eSports Facebook-inlägg.

Följden av detta blev att lagkaptenen Gabriel "FalleN" Toledo informerade organisationen att man letar efter ett annat hem ifall att KaBuM inte betalar ut pengarna.

"Vi förvånades över att han inte bara planerade att lämna Target Down, utan även KaBuM (som hållit vad som lovats i kontrakt samt att alla betalningar skett korrekt)", fortsätter uttalandet.

Idag blev allt förverkligat när organisationen bekräftar att spelarna inte kommer att skriva på kontrakt för fortsatt spel under KaBuM-fanan. CS:GO-femman skall redan vara i diskussion med en ny organisation, men tills vidare är det följande femma som står utan något hem.

F.d. KaBuM

Brasilien Gabriel "FalleN" Toledo
Brasilien Fernando "fer" Alvarenga
Brasilien Lucas "steel" Lopes
Brasilien Caio "zqk" Fonseca
Brasilien Ricardo "boltz" Prass
Är man nyfiken på hela organisationens uttalande finns en engelsk version, översatt av Reddit-användaren BreafingBread, att ta del av via Pastebin.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..