×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

#TBT: Bråket mellan SpawN och Firat

1
Ännu en torsdag låter oss hoppa in i nostalgimaskinen, och dagens destination är Sundsvall den 25-28 maj 2006 för att ge oss en återblick på den såkallade "Krangparty-konfrontationen".
I den nedre delen av Norrland, närmare bestämt i Sundsvall, arrangerades en gång i tiden ett årligt LAN-evenemang i Nordichallen. Evenemanget gick under namnet Krangparty, och hade i många fall en av årets bästa svenska Counter-Strike-turneringar. År 2006 var ett sådant fall, men just på denna tolfte upplagan var det ett avslutande drama som skuggade turneringen.

Krangparty 12, den 25-27 maj 2006

Storfavoriterna på plats var SK.swe (vilden, fisker, ahl, GoodFella, SpawN). Det stjärnfyllda fick dock en tuff start på turneringen när de förlorade mot onweed-mixen GROVsnus (freeak, flixxer, offe, zenetuz, bergqvist). Mixen skulle dock inte tas lätt då många av spelarna faktiskt var regerande mästare på Krangparty, men man ansåg ändå att SK skulle besegra dem tämligen enkelt.

Trots förlusten i gruppspelet lyckades man ta sig till slutspel, men även där väntade farthinder. Lehnitz (Firat, deffe, xAjo, Rebel, Red`) visade tydlig dominans i winner bracket-finalen och vann med hela 16-8 för att för andra gången på ett och samma evenemang låta SK uppleva något av en skräll. När SK sedan slog laget cisco9 för att ta sig till final tog det stopp ännu en gång. Lehnitz dominerade Nuke och halvt krossade SK för att knipa titeln och 20 000 kronor.



Lehnitz (Firat,deffe, Red`, rebel, xAjo) till vänster och SK.swe (fisker, GoodFella, vilden, ahl, SpawN) till höger.


Floppen var huggen i sten för SK, som på en och samma turnering fallit både mot GROVsnus och dubbelt mot Lehnitz för att tappa titeln. Detta kunde bara antagas vara frustrerande för ett lag vars majoritet vann CPL Winter 2005 bara månader tidigare, och det hjälpte inte när Lehnitz Firat "Firat" Madon skojade till sig.

På prisutdelningen kom nämligen Firat, som ovanpå sin CS-talang var en duktig skojare och debattör i Fragbites forum, iklädd en svart tröja med Comic Sans-texten "Who the fuck is SpawN?" på. Tröjan var ett pris man fick om man lyckades besegra SK-spelare 1on1 i en tävling på Inferno Online, och Firat fann den humoristisk och passande till situationen. Det tyckte inte SpawN.

"SpawN och Firat i konfrontation på Krangparty"

På morgonen efter vinsten, den 28 maj 2006 klockan 11:26, rapporterade Fragbite om att Abdisamad "SpawN" Mohamed hade konfronterat Firat efter prisutdelningen. Konfrontationen hade inte bara varit verbal, utan även fysisk då SpawN enligt rapporter drog ner Firat på golvet. Andra rapporter påstår att sparkar riktades mot Firat, men dessa får tas med en nypa salt i och med att en representant på Krangparty berättade att han "i sin vildaste fantasi inte skulle kalla det för en 'fight'".

Resultatet av händelsen blev att polisen kom till platsen, men ingen av de inblandade greps. En video, som tycks vara ett minne blott, visade Firat i samtal med en polis medan SpawN och fisker under helt normala förhållanden satte sig i en polisbil som skall ha skjutsat dem tillbaka till hotellet. I en kommentar på Fragbite berättade Firat själv om incidenten, men höll detaljerna för sig själv. Dock valde han att be om ursäkt för sitt klädval.

"Jag kan bara prata för mig själv och när man tänkt igenom det i efterhand måste jag erkänna att det var onödigt att ta på mig t-shirten, trots att jag fått den från SK. Därför vill jag passa på att be om ursäkt till SpawN och övriga i SK-organisationen för att jag tog på mig t-shirten, eftersom den uppenbarligen var provocerande (även om det absolut inte var meningen att bli så)", skrev Firat i en Fragbite-kommentar.

Bråket är ett av de mest omtalade i svensk Counter-Strike-historia, och därför värt en tillbakablick. Krangparty 12 blev den sista upplagan av turneringen, som hade arrangerats sedan 1997, det vill säga i nio år.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..