×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

dignitas kniper bronset efter 2-0 mot fnatic

4
I den mindre glamourösa matchen av de två för dagen på MLG Aspen lyckades dignitas slå fnatic och tar därmed plats på pallen som trea.
I skuggan av dagens stora final spelades även match om tredjepris på MLG Aspen. Det var svenska fnatic som tog sig an dignitas i en match som slutligen gick danskarnas väg, 16-7, 19-17.

En stark T-sida på Nuke

Först ut i bronsmatchen var Nuke, en karta som dignitas valde, och där fnatic fick starta som CT. Efter vunnen pistolrunda kunde svenskarna snabbt gå upp till en 3-0-ledning men den första vapenrundan som följde vanns av dignitas. Rundan efter lämnade Nicolai "device" Reedtz ensam kvar i en 1on3-situation som han med nöd och näppe vann efter att ha apterat bomben på den övre bombplatsen.

Även rundan efteråt dominerades av Reedtz, detta genom fyra frags som avslutades i en 1on2-vinst. De två tunga clutchförlusterna för fnatic tvingade dem till eko och dignitas började få upp ett fint momentum. Svenskarna fick aldrig riktigt ordning på den rubbade ekonomin och trots att de tog några rundor till så var det dignitas som gick in i andra halvlek med ledning, 9-6.

Med så många som 9 rundor från T-sidan gick Finn "karrigan" Andersens lag in som CT med stor trygghet och efter vunnen pistolrunda såg det tämligen dystert ut i det fanatiska lägret. Dignitas levererade runda efter runda sitt karaktäristiskt solida försvar och det blev bara en till runda för fnatic under den första kartan, 16-7 alltså till fördel för danskarna.

Det gick till övertid på Mirage

När finalen sedan gick över till Mirage var det danskarnas tur att börja som försvarare, och gjorde det väl med att stänga en B2-push på pistolrundan. Svenskarna valde dock att göra det bästa av situationen och köpa på sig billiga vapen och testa ytterligare en B2-push, något som denna gång lyckades, och kontrollen var tagen.

Fem rundor i rad gick fnatics väg innan dignitas fick sin andra runda på tavlan, och den rundan släppte allt för danskarna. Den fnatic-dominanta matchbilden vändes till dignitas favör, och tack vare fantastiskt försvarsspel på B1 kvitterade man matchen och gick till och med upp i en 6-5-ledning. Svenskarna insåg att B1 var stängt, och vann därefter en vapenrunda mot B2, men den fungerade bara en gång då Peter "dupreeh" Rasmussen lurkade bakom rundan därpå, och dignitas höll kvar sin ledning. Därefter stängdes fnatic på en halveco, och dignitas säkrade även den sista rundan för att avsluta halvan med förhållandevis godkända 9-6.

Kartans andra pistolrunda gick fnatics väg, och den kommande anti-eco-vinsten reducerade ställningen till 9-8, fortfarande till dignitas favör. Danskarna gick sedan och vann den första vapenrundan övertygande, vilket tvingade fnatic till en eco. Under denna eco såg det extremt ljust ut när svenskarna fick ut fyra motspelare, men ännu en fin runda av dupreeh resulterade i fyra frags, med en 1vs3-vinst inkluderad, för att ta dignitas ännu närmre bronset.

12-8-ledningen såg ut att kunna ge den danska femman en relativt kvick 2-0-vinst i matchen, men fnatic är trots allt ett av de bättre CT-lagen i världen när det kommer till Mirage, och gjorde snarare raka motsatsen till att släppa taget. Rundor på rundor kneps och svenskarna jobbade sig tillbaka till tolv lika, och gick därefter även upp till en 14-12-ledning. Dignitas tog sedan ännu en runda, men lyckades inte komma ikapp förrän fnatic säkrade sin femtonde runda.

När man trodde att kartan var över levererade Reedtz, som sparat en AWP från rundan innan, en stor insats för att hålla dignitas flytande. En trettionde runda krävdes, och även den gick dignitas väg, och övertid var ett faktum.

Övertidens första runda blev en riktig nagelbitare, då frags gick titt som tätt fram och dignitas lyckades få en osannolik plant i sista stund i en 3vs3-situation. När två fnatic-spelare föll var sedan Freddy "krimz" Johansson ensam kvar, och gjorde ett försök som fick fnatic-fans att hålla andan, men som inte lönade sig i slutändan.

Johansson, som var tydligt besviken efter det misslyckade försöker, rättade sedan till sig när han plockade fyra frags under den följande rundan, och i slutändan hade fnatic 2-1 i halvtid. Den knappa ledningen för Markus "pronax" Wallsten och hans fnatic räckte inte när dignitas som CT stängde matchen totalt, 4-2 på övertiden och 19-17 totalt.

Bronsmatch

Sverige fnatic vs. Danmark dignitas0-2

fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz
dignitas: karrigan, cajunb, device, dupreeh, Xyp9x

Nuke: 7-16 (6-9)
Mirage: 17-19 (6-9)

Härnäst är det dags för final på MLG X Games, där det blir ett återmöte från DreamHack Winter 2014-finalen när NiP Gaming ställs mot LDLC. Svenskarna tog sig till final efter att ha besegrade fnatic med 2-1 i årets än så länge jämnaste match som semifinal, medan LDLC tog sig förbi dignitas efter tre spelade kartor. Vilka som får det första CS:GO-guldet på X Games kommer att visa sig klockan 20:30.

Final

Sverige NiP vs. Frankrike LDLC Betta i tipset

NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, Xizt, Maikelele
LDLC: NBK, Happy, SmithZz, shox, kioShiMa

Tid: 20:30
Kartor: Bäst av tre
Stream: MLG.tv

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..