Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

NiP krossar sig in i slutspelet

5
Brasilianska KaBuM hade näst intill ingenting att ställa emot de svenska ninjorna, som i och med vinsten säkrar slutspelsplats.
Det var ett självsäkert NiP som visade mästarklass i den tredje matchen för dagen där KaBuM stod för motståndet. Efter 14-1 i den första halvleken kunde man snabbt och enkelt avsluta matchen, 16-3.

Ninjas in Pyjamas, som fick börja som försvarande lag, öppnade matchen på de_inferno starkt med både pistolrundvinst såväl som vinst i första vapenrundan. Det var inte förrän i den sjätte rundan som KaBuM visade något som helst motstånd då den slutade upp i en 1on1-situation mellan Christopher "GeT_RiGhT" Alesund och Fernando "fer" Alvarenga där svensken gick vinnande ur striden.

Om KaBuM blev tiltade av situationen eller inte är svårt att säga, men efter det tveksamma beslutet att köpa två AWP som anfallare på inferno kan man misstänka att det var relativt uppgivet i det brasilianska lägret. Den rundan, så väl som många därefter gick till NiP:s fördel och det var inte förrän den allra sista som KaBuM, äntligen, kunde skriva in sig i protokollet, 14-1 alltså, i den första halvleken.

När KaBuM som försvarare lyckades vinna den andra pistolrundan fanns en liten studs för comeback, att kalla det hopp vore överdrift. Ninjorna hade ingen stress, i och med sin stora ledning, att börja plocka rundor som anfallare så en heleko i den andra rundan gjorde att Caio "zqk" Fonseca och hans KaBuM kunde ta en tredje runda, 14-3. När NiP i den tredje rundan för halvleken hade träbössor i hand återtog man kommandot om matchen och slog även den sista spiken i kistan i matchen som alltså slutade 16-3, fördel sverige.

NiP har, i och med denna vinst, säkrat den första slutspelsplatsen från Grupp A. Huruvida dem går ur gruppen som etta eller tvåa avgörs i den kommande matchen mellan dignitas och Cloud9. Det i sin tur avgör då även vilket motstånd som väntar dem.

02:30 Semifinal #2

Sista gruppspelsmatchen är näst ut där dignitas tar sig an Cloud9. Efter den matchen väntas en kortare paus innan slutspelet drar igång.