×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Cloud9 vinner över NiP — Liquid slår CLG

1
Den andra omgången av gruppspelet börjar nå sitt slut. Detta efter att Liquid krossat CLG och Cloud9 slagit NiP övertygande.
I den sista matchen för dagen från Grupp B ställdes CLG, som tidigare imponerat mot LDLC, mot landskamraterna Liquid. Matchen, som dominerades helt av Liquid, slutade 16-5 efter stark CT-sida på de_cache. Strax efter den matchen var det Cloud9 och NiP som stod för underhållningen i en match som tack vare starkt försvarsspel och fint AWP-spel av Shahzeb "ShahZaM" Khan slutade 16-7 till amerikanarna.

Ogenomträngligt försvarsspel säkrade vinsten
Eftersom det var NiP som slutligen fick välja mellan de_nuke och de_cache i veto-processen var det C9 som fick välja sida att starta på. Föga oväntat valde amerikanarna att starta som försvarare på den CT-dominerade kartan de_nuke. Cloud9 inledde starkt med vunnen pistolrunda och efterföljande vapenrunda. Den andra vapenrundan vanns av NiP men efter att Jordan "n0thing" Gilbert & co tagit rundan direkt efter var resultatet alltså 6-1, och början på en tung sida för svenskarna hade inlett.

Fortsatt stabilt försvarsspel ihop med flertalet fina prestationer av Gilbert och Khan gjorde att NiP bara tog en runda till under den första halvleken, detta efter en fin clutch-situation av Adam "friberg" Friberg. Ninjorna lyckades visserligen vinna den andra pistolrundan och några rundor därefter men ledningen som C9 hade med sig från första halvlek var för tung för NiP att återhämta. Vid ställningen 14-7 lämnades Michael "shroud" Grzesiek ensam kvar i en afterplant-situation mot tre NiP-spelare, en situation han löste med stor bravur och således gav C9 åtta rundor att jobba med för att vinna kartan.

Det behövdes aldrig några åtta rundor utan amerikanarna tog rundan som följde och slutresultatet skrivs till 16-7. Resultatet gör att gruppen fortfarande är helt öppen och de sista matcherna som spelas imorgon kommer vara direkt avgörande för vilka lag som tar sig vidare till slutspel.

Fredag den 23 januari — Speldag 1

19:00 Sverige fnaticvs. USA Liquid16-3 (12-3)Grupp B
21:00 USA CLGvs. Frankrike LDLC16-14 (8-7)Grupp B
22:00 Sverige NiPvs. Danmark Dignitas19-17 (7-8)Grupp A
23:00 Brasilien KaBuM.TDvs. USA Cloud916-4 (11-4)Grupp A
00:30 Frankrike LDLCvs. Sverige Fnatic16-9 (11-4)Grupp B
01:30 USA CLGvs. USA Liquid5-16 (1-14)Grupp B
02:30 USA Cloud9vs. Sverige NiP16-7 (13-2)Grupp A
03:30 Danmark Dignitasvs. Brasilien KaBuM.TDBetta i tipsetGrupp B

Sist ut för dagen är matchen mellan dignitas och KaBuM som i skrivande stund är på väg att dra igång. Kartan som kommer att spela är de_dust2.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..