×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

CLG skräller på MLG Aspen — slår LDLC

1
I matchen som LDLC på förhand var storfavoriter överraskade amerikanska CLG och vann med 16-14.
Efter viss försening drog äntligen match nummer två igång här på MLG Aspen. Regerande majormästarna LDLC ställdes mot det nyformade laget CLG i en match som utspelade sig på de_dust2. Efter 30 spelade rundor stod CLG som segrare efter en fantastisk prestation av Peter "ptr" Gurney.

Matchen i helhet

LDLC var laget som startade som terrorister och efter en stabil pistolrunda och första vapenrunda hade fransmännen en komfortabel 5-0-ledning. Det dröjde alltså ända tills runda sex innan amerikanarna kunde skriva in i sig på poängtavlan efter ett fint 1on2 av CLG:s taktiker Pujan "FNS" Mehta. Även rundan efteråt gick till fördel för CLG som tvingade LDLC till sin första ekorunda.

LDLC ryckte upp sig och tog de två efterföljande rundorna vilket gjorde att ställningen nu var 7-3, men efter att Gurney valde att investera i en AWP sa det stopp. Några fler rundor under den första halvleken blev det aldrig för fransmännen som stängdes totalt av Gurneys fantastiska sniperspel.

När det nu var CLG:s tur att anfalla låg pressen på LDLC att visa mästarform, något som fransmännen hade stora problem med. På pistolrundan bestämde sig CLG för en simpel cw-rush som gick till terroristernas fördel, 9-7 nu alltså, för CLG.
LDLC svarade direkt med en vunnen ekorunda vilket tvingade CLG till en dubbeleko vilka båda vanns enkelt av fransmännen. När ställningen nu var 10-9 till LDLC började lagen byta rundor fram och tillbaka, något som mosade ekonomin ordentligt för Vincent "Happy" Cervoni & co.

Det blev en halvlek som präglades mycket av AWP-spel med fina rundor av Richard "shox" Papillion och återigen Gurney. CLG hade alltid ett litet försprång sett till rundor och i kombination med LDLC:s svaga ekonomiska situation skrevs matchens slutresultat till 16-14, fördel CLG.

Fredag den 23 januari — Speldag 1

19:00 Sverige fnaticvs. USA Liquid16-3 (12-3)Grupp B
21:00 USA CLGvs. Frankrike LDLC16-14 (8-7)Grupp B
22:00 Sverige NiPvs. Danmark DignitasBetta i tipsetGrupp A
23:00 Brasilien KaBuM.TDvs. USA Cloud9Betta i tipsetGrupp A
00:30 Frankrike LDLCvs. Sverige FnaticBetta i tipsetGrupp B
01:30 USA CLGvs. USA LiquidBetta i tipsetGrupp B
02:30 USA Cloud9vs. Sverige NiPBetta i tipsetGrupp A
03:30 Danmark Dignitasvs. Brasilien KaBuM.TDBetta i tipsetGrupp B

Härnäst på schemat är inledningsmatchen i Grupp A där svenska NiP ställs mot dignitas med sin nya IGL Finn "karrigan" Andersen. Matchen, som till en början var schemalagd att börja kl 21:00, bör starta så fort spelarna fått ordning på sina inställningar.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..