×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Svensk majordominans: Har vunnit överlägset mest

18
Hemsidan CSGOHelp har räknat ihop alla fyra major-vinstpengar och rankat de mest framgångsrika lagen och spelarna. Som väntat finnes svenskt i toppen — övertygande.
De fyra första major-turneringarna i CS:GO har avslutats, med fjolårets DreamHack Winter som första och årets upplaga den senaste. Dessa 250 000-dollarturneringar räknar tillsammans ihop en miljon dollar, idag motsvarande närmare 7,8 miljoner kronor, och nu har CSGOHelp sammanfattat den totala prisfördelningen åt oss.

NiP har tagit en massiv bit av kakan — fnatic tvåa

Som väntat ligger NiP Gaming, som ju spelat samtliga fyra finaler, på förstaplats. Totalt har den svenska jätten vunnit en fjärdedel(!) av alla prispengar som delats ut i major-sammanhang, detta genom en vinst och tre andraplatser. Detta innebär också att fyran Christopher "GeT_RiGhT" Alesund, Patrik "f0rest" Lindberg, Adam "friberg" Friberg och Richard "Xizt" Landström ligger delad etta på individuell nivå.



NiP:s kärnfyra har varit med och vunnit en fjärdedel av alla major-prispengar.


På andraplats finner vi fnatic, som ju vann DreamHack Winter 2013 och kom tvåa på ESL One Cologne. Totalt har de spelat ihop 170 000 dollar, vilket är 70 000 mindre än NiP Gaming, också tack vare att placera sig topp åtta i samtliga majors. Kärntrion Robin "flusha" Rönnquist, Markus "pronax" Wallsten och Jesper "JW" Wecksell ligger i och med detta på en delad sjätteplats, efter ovan nämnda fyra samt Robin "Fifflaren" Johansson.

Svenskar har norpat strax under hälften av alla prispengar

Intressant är att man med hjälp av denna statistik kan se att svenska representanter vunnit 456 000 dollar, vilket är massiva 45,6% av alla prispengar som delats ut över fyra major-turneringar. Givetvis står NiP Gaming och fnatic för den största biten, men även LGB eSports framgångar på DreamHack Winter 2013 och IEM Katowice har tryckt för det en del. Man får inte heller glömma SK Gaming och FlipSid3 Tactics på DreamHack Winter 2013 respektive 2014.

Dessa 45,6% jämförs bäst med Frankrike, som enligt många är CS:GO-tidernas bästa Counter-Strike-nation, som "endast" vunnit totalt 18,2% av den totala prissumman. I den siffran är dessutom belgarna Kévin "Ex6TenZ" Droolans och Adil "ScreaM" Benrlitom samt schweizaren Mathieu "Maniac" Quiquerez inkluderade. Utan den trion sänks siffran med strax under två procentenheter.

Happy högst upp som icke-svensk

Bäste icke-svensk är franska Vincent "Happy" Cervoni, som på individuell basis, som man fått fram genom att dela hans lags prispengar på fem, vunnit 28 400 dollar. Detta genom att komma på en delad femteplats på de två första major-turneringarna med Recursive respektive LDLC. I Köln kom han och hans LDLC till semifinal, och som många minns lyckades han leda sitt lag till vinst nu senast på DreamHack Winter 2014. LDLC är även, tillsammans med polska Virtus.pro, det mest framgångsrika icke-svenska laget.

För att ta del av hela den intressanta, siffer-fokuserade statistiken beger ni er till CSGOHelp.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..