×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Virtus.pro vinner årets sista LAN-turnering

7
Acer A-Split Invitational och 5 000 dollar gick polska Virtus.pros väg i helgen, när de besegrade Reason Gaming i final.
Virtus.pro är mästare av Acer A-Split Invitational, som arrangerades av TaKeTV under helgens gång. Turneringen hade åtta deltagande lag, bland andra Virtus.pro, Reason Gaming samt tyskbaserade topplag som mousesports, PENTA och Planetkey Dynamics.

Inledningsvis lyckades den polska femman vinna Grupp A efter tre raka bäst-av-tre-vinster över myKPV, dotpiXels och PENTA, där det sistnämnda lyckades knipa en karta. I Grupp B vann danska Reason Gaming över mousesports, Planetkey Dynamics och Alternate för att vinna.

Resultaten innebar att Virtus.pro, mousesports, Reason Gaming och PENTA avancerade till slutspelet, som spelades med ett double elimination-bracket, bäst av tre kartor i samtliga matcher. Där var det gruppvinnarna som besegrade sina motstånd med 2-0 var, och när de sedan möttes i winner bracket-final var det Virtus.pro som "två-nollade" Reason Gaming för att säkra en finalplats. I loser bracket lyckades PENTA besegra mousesports med 2-1 i kartor, men föll sedan mot danskarna med 2-1.

Det var dags för ett kärt återmöte mellan Virtus.pro och Reason Gaming i finalen. Där hade dock den polska femman ett 1-0-övertag, tack vare att man vunnit winner bracket-finalen timmarna tidigare. Två kartor var dock allt som behövdes för att avgöra bäst-av-fem-finalen. Virtus.pro inledde med en imponernade anfallssida på Cobblestone, där man fick sju rundor med sig. Det var tillräckligt för att ta en 1-0-ledning då Reason endast lyckades få med sig tre rundor som anfallare.

Nuke följde, och om Reason Gaming tidigare hade en uppförsbacke när det stod 0-2 i deras rygg fick de börja som den tydligt tuffare anfallssidan på den CT-dominanta kartan. Det blev inte heller någon sensation från det danska laget, då Virtus.pro tog 12-3 i halvtid. Övertaget var mer än tillräckligt för att stänga, och Virtus.pro var 5 000 dollar rikare.
Polen Virtus.pro vs. Danmark Reason Gaming — 3-0

VP: byali, Snax, Neo, TaZ, pasha
RG: AcilioN, Friis, smF, MSL, HUNDEN

Cobblestone: 16-11 (7-8)
Nuke: 16-7 (12-3)
Vinsten innebär att Virtus.pro avslutar året med 5 000 dollar, motsvarande 38 500 kronor, mer på kontot, medan Reason Gaming ändå kan nöja sig med en respektabel andraplats och 3 000 dollar. Även PENTA och mousesports fick en summa pengar för sina insatser.

Slutplaceringar

1. Polen Virtus.pro — 5 000 dollar (cirka 38 500 kronor)
2. Danmark Reason — 3 000 dollar (cirka 23 100 kronor)
3. Tyskland PENTA — 1 250 dollar (cirka 9 600 kronor)
4. Europa mousesports — 750 dollar (cirka 5 700 kronor)

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..