×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

14-åring scammades på kniv — polisanmäler

4
En ny så kallad "kniv-scam" kommer att få en seriös tvist när den 14-årig pojke polisanmäler efter att han blivit bestulen på en CS:GO-kniv.
Ännu ett fall av en kniv-scam har drabbat en ung Counter-Strike-entusiast. Denna gång är offret en 14-årig man från Ronneby, Blekinge, som valt att följa upp händelsen med rättsliga medel, rapporterar Expressen.

För över en månad sedan skall nämligen Ronnebybon lånat ut sin kniv till vad som kallas för en medspelare, men kamraten vägrade i slutändan återlämna kniven till dess rättmätiga ägare. Detta har gjort att 14-åringen nu polisanmält förövaren. Exakt vilken kniv det är som offret berövats på är inte känt, men den uppges ha ett värde av 2000 kronor, vilket motsvarar strax över 200 euro, eller ungefär 106 nycklar.

Detta är absolut inte första gången någon blir scammad på en kniv i CS:GO-scenen, men inte heller den första gången någon tar det till rätten. I somras rapporterade vi nämligen om hur den svenske Fragbite-användaren Mattias "MenSoft." Jansson blev scammade på en kniv och vann rättegången, där resultatet var att förövaren inte bara fick ge tillbaka kniven, utan också 2 000 kronor i skadestånd.

Om 14-åringen från Ronneby får uppleva samma typ av vinst som Mattias återstår att se.

OBS! Kniven på bilden är en annan än den som nyheten handlar om, och är värd mer än 2000 kronor.

Hade du polisanmält om du blev bestulen på ett virtuellt föremål?

1663 personer har röstat

40 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 40 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..