×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

fnatic lägger motprotest i boost-utredningen

4
Arrangörerna och administratörerna bakom DreamHack Winter 2014 CS:GO Championship tog ett beslut kring anklagan om den den påstått felaktiga boosten mellan fnatic och LDLC. Då svarade fnatic med en egen protest, och LDLC-spelare kritiserar administratörerna.
Under kvällen lyckades fnatic besegra den franska rivalen i LDLC med 2-1 i kartor, detta efter en rejäl vändning på Overpass, en vändning som inkluderade en banbrytande boost. Många påstod att boosten var otillåten på grund av två skäl; att man stått på "osynliga pixlar", även känd som "pixelboost", och att boosten påverkade spelet så att vissa väggar blev osynliga.

Efter flera timmars utredande kom administratörerna, enligt LDLC-spelaren Nathan "NBK" Schmitt, till beslutet att matchen skulle spelas om från 12-3 i LDLC:s favör, resultatet som löd innan fnatic gick över till CT-sidan. Dock har fnatic, enligt nämnda LDLC-spelare, motprotesterat. Faktum är att regelbrottet inte alls låg i den så kallade "pixelboosten", utan att väggar blev osynliga från vinkeln spelaren hamnade i. Då LDLC gjorde en liknande boost, men inte fullt lika effektiv, visar det sig att även den gjort väggar osynliga.



Boosten LDLC gjorde under matchens gång. Den röda rutan ringar in den osynliga väggen.
Bildkälla: "SorcereRji" på Reddit


LDLC-spelarna har även riktat kritik mot administratörerna, som enligt dem skickade hem LDLC-spelarna medan representanter från fnatic fick vara kvar, vilket möjliggjorde motprotesten.

— Så, fnatic klagar och lägger en protest mot oss för "boosten" med SmithZz i CT-spawn. Woaaaaaaaah... på riktigt? Admins har inte tagit ett slutgiltigt beslut dock. Dessutom, admins sparkade ut oss från evenemanget men Devilwalk och cArn fick fortfarande stanna hos admins :'), skriver Richard "shox" Papillon på Facebook.

Det verkar alltså som att vi kommer få vänta ett tag till på ett slutgiltigt besked kring hela matchen. Rent officiellt är fortfarande fnatic vinnare av matchen och spelar semifinal mot Na`Vi imorgon eftermiddag.

45 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 45 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..