×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

Varför informerade du ingen, KQLY?

30
Efter att ha läst intervjun med Hovik "KQLY" Tovmassivan hittar jag en följdfråga som jag anser vara kritisk för att jag skall tro på någonting han skriver: Varför informerade du ingen om att fusket fanns?
Idag publicerade fransmännen på VaKarM den första officiella intervjun med Hovik "KQLY" Tovmassian om fusket han påstår sig ha använt någon enstaka gång, något vi även fått reda på via hans Facebook-uttalande. I varken eller har jag fått reda på vad jag vill få reda på.

Så, för att ge lite kort information har KQLY nu uttalat sig flera gånger om att han kom i kontakt med denne ökända fuskguru "supex0", som skall ha kodat något sorts under till fusk som gör att man kan kringå att ertappas med fusket även på LAN. I båda texterna har KQLY sagt att han erbjöds en testperiod, kände av hur fusket fungerade men skall sedan ha tackat nej till att fortsätta använda det då han hade en karriär att tänka på.

"I slutet av augusti kontaktades jag av en programmerare, supex0, som övertalade mig att många proffs använde programmet. Direkt blev jag nyfiken. Han gav mig tillgång till programmet i sju dagar. Som en idiot föll jag för frestelsen." löd Facebook-uttalandet, översatt till från franska av Fragbite.

Notera det understrukna i uttalandet ovan. Ett av säljknepen "supex0" använde sig av var alltså att övertyga KQLY om att proffesionella spelare använt sig av fusket. Nu nämnde han inte detta till VaKarM, men underströk ändå att han bara använde fusket under en testperiod för att sedan neka att fortsätta med det. Då kommer jag till en, enligt mig, extremt väsentlig följdfråga.

Varför informerade du inte någon om att ett sådant fusk existerade?


Hur kan denne person sitta och titta på medan han övertygats om att andra proffs, som han själv möter på LAN, sitter och fuskar? Anhängare anser säkert att han bara försökte skydda sig själv, men det hade funnits många sätt att informera om att fusket existerade utan att få en fuskstämpel själv. Nedan följer tre exempel på hur jag tror att en vanlig människa skulle hanterat en sån här situation.
  • Informera Valve om att fusket finns. Deras tystnad efter dessa bannlysningar speglar inte deras kommunikation med toppspelare. Det hade varit möjligt att nå dem.
  • Informera communityt genom att säga att man endast skaffade fusket för att få bekräftat hur det fungerar. Innan häxjakten hade Ingen klandrat KQLY för detta. Går också att göra anonymt, om det är så.
  • Fuska själv för att hålla dig på fuskarnas nivå.
För mig känns det omänskligt att rycka på axlarna och fortsätta som vanligt om man har vetskapen, eller i alla fall tron, att någon/några av ens motståndare skulle kunna besegra mig i en turnering med hjälp av otillåtna medel. Vet inte hur det är med er läsare, men jag hade i alla fall försökt rapportera eller offentliggöra det direkt.

Jag har valt att inte ta någon fast ställning kring KQLY:s potentiella LAN-fuskande, men jag känner att en sån här fråga skulle kunna besvara oerhört mycket kring situationen. Det han påstår att han gjort ser jag som en avvikelse från hur människan fungerar, vilket sänker hans trovärdighet.

35 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 35 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..