×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Fragbite

fnatic vinner Fragbite Masters

42
En övertygande insats av svenska fnatic resulterar i tre kartvinster mot en över LDLC och därmed titeln Fragbite Masters.
Svenska fnatic är mästare av Fragbite Master Season 3 powered by Com Hem. Detta efter en stark insats mot franska LDLC i finalen, där svenskarna vann tre kartor mot en.

Karta 1: Dust2

Dust2 var den inledande kartan i finalen, en karta som LDLC valde och även fick börja som försvarare på tack vare sin position som upper bracket-lag. Inledningsvis såg det även riktigt bra ut för fransmännen, som gick upp i en 7-1-ledning förhållandevis kvickt. Fnatic bättrade dock sitt anfall och knep sex av de sju följande rundorna. Den svenska rullningen accelererade sedan i den andra halvan, när fnatic knep nio rundor med endast en förlust för att vinna den första kartan med 16-9.

Karta 2: Mirage

Mirage följde, och i och med att de förlorade den första kartan fick LDLC välja vilken sida de skulle börja på även för denna karta. Som försvarare vann då fransmännen, om än knappt, pistolrundan och även den följande anti-eco-rundan. Svenskarna kom dock in i matchen direkt därefter och gick även upp till en 4-2-ledning. Därefter gick rundorna ganska tätt upp, men fnatic drog till sist ifrån och fick en 10-5-halva i ryggen.

När sidbytet skedde vann fnatic även pistolrundan, vilket lade grunden för en utökad ledning. När halvans första vapenrundan trädde fram klev även Jesper "JW" Wecksell in i rampljuset och gav tittarna en ace med sin AWP. Den lilla yta LDLC nu hade att spela på utnyttjades med en vunnen eco-runda, men båda rundorna som följde dominerades av svenskarna, som då gick upp i en 2-0-ledning i kartor.



JW bjöd på en ace i finalens andra karta.


Karta 3: Inferno

Inferno, kartan som båda lagen betraktas vara topp två i världen på, blev den tredje kartan som skulle kunna avgöra finalen. LDLC valde dock att inte ge upp, utan fick en fantastisk 5-0-start som försvarare. Den starka inledningen jagades dock ikapp en aning av fnatic, som lyckades hålla underläget stabilt in i halvtid.

Med ett 5-10-underläge vann fnatic pistolrundan, och jobbade sig upp till 8-10, fortfarande i favör till fransmännen. LDLC lyckades vinna den första vapenrundan för att utöka ledningen, men det blev aldrig någon vintsvit när fnatic snabbt svarade med en egen runda. Därefter ångade fnatic på starkt, och gick till sist upp i 12-12. Kvitteringen ledde sedan till övertag för svenskarna, och de hade tre matchrundor på sig att stänga matchen. Detta gjordes dock inte, utan LDLC vann samtliga kvarstående rundor för att tvinga kartan till övertid.

Hettan från den franska återhämtningen följde in i övertiden, och LDLC vann den första övertidshalvan med 3-0. Fnatic öppnade sedan med att vinna en runda, men ledningen var för mycket för LDLC att tappa.

Karta 4: Overpass

Den fjärde kartan var Overpass, där fnatic tack vare förlusten på Inferno fick börja som den tydligt starkare CT-sidan. De öppnade med att vinna pistolrundan och gick sedan upp i en 5-1-ledning. Ledningen bet dock inte på LDLC, som trots underläget plockade på sig rundor. I slutet av halvan hade fnatic en, till synes svag, 9-6-ledning när lagen bytte sida.

Även pistolrunda nummer två gick fnatics väg, och även följande anti-eco-rundor gick deras väg. Även den första vapenrundan gick, knappt, fnatics väg och ledningen utökades ytterligare. I slutändan hade fnatic en ledning som inte gick att tappa, och säkrade titeln med 3-1 i kartor.
Frankrike LDLC vs. Sverige fnatic — 1-3

LDLC: Happy, NBK, SmithZz, shox, kioShiMa
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Dust2: 9-16 (8-7)
Mirage: 6-16 (5-10)
Inferno: 19-16 (10-5)
Overpass: 11-16 (6-9)
Vinsten innebär inte bara att fnatic tar tillbaka Fragbite Masters-titeln till den blågula fanan, utan också 160 000 i vinstpengar. LDLC går dock inte lottlösa, utan får med sig hälften så mycket hem.

Slutplaceringar

1. Sverige fnatic160 000 SEK
2. Frankrike LDLC80 000 SEK
3. Polen Virtus.pro40 000 SEK
4. Danmark Team Dignitas20 000 SEK
5-6. Sverige NiP Gaming
5-6. Ukraina Na`Vi
7-8. Danmark Copenhagen Wolves
7-8. Europa mousesports
9-12. Ukraina HellRaisers
9-12. Frankrike Epsilon
9-12. Frankrike Titan
9-12. Sverige Bad Monkey Gaming
13-14. Danmark myXMG
13-14. Danmark Isak eSport

59 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 59 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..