×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESWC

Bad Monkey Gaming slutar trea på ESWC

1
De förhandstippade favoriterna misslyckas med att ta sig till final, men åker hem med en bronsmedalj efter vinst över ett av de franska hemmahoppen.
Svenskspanska Bad Monkey Gaming, som alla fem spelade finalen under fjolårets upplaga av ESWC, där tre av dem tog hem guldet, har slutat trea på Electronic Sports World Cup 2014. Detta efter att ha besegrat Reason Gaming med övertygande 2-0 i bronsmatchen. Även om ett brons är anmärkningsvärt kan detta, i och med BMG:s tidigare överlägsenhet i damscenen, ses som en förvånande placering.



zAAz fortsätter plocka ESWC-medaljer, men inget guld i år heller.


Bad Monkey Gamings obalans debuterade redan i gruppspelet, där de förväntades vinna tre raka matcher och kamma hem gruppen. Istället förlorade de mot franskbaserade Reason Gaming, där även svenska Nina "Foxglove" Flatnes spelar, och gick vidare som grupptvåa på inbördes möte med fransyskorna. Detta gjorde att de svenska favoriterna fick möta ytterligare ett franskt lag, 3DMAX, direkt i slutspelet. Det mötet blev en jämn sammandrabbning, med både en 14-16-förlust och en 16-13-vinst, men i slutändan föll svenskorna och såg finalplatsen bli till omöjlighet.

Man vill dock inte avsluta en turnering med en förlust, och tur för Bad Monkey Gaming var att man fick en chans på revansch efter gruppspelsförlusten mot Reason Gaming. I bronsmatchen tågade man på från början genom att knipa nio rundor mot sju som anfallare på den CT-dominanta kartan Nuke för att sedan stänga igen som försvarare och vinna med 16-9. Cache utspelade sig väldigt likt när det svenskspanska laget vann nio rundor som försvarare. Som anfallare gick det dock ännu bättre, och 7-1 resulterade i en 16-7-vinst och 2-0 i kartor.
Europa Bad Monkey Gaming vs. Frankrike Reason Gaming — 2-0

BMG: juliano, zAAz, lillsan, iRene, Sonia
RG: Missa, Lalita, Abiii, Foxglove, Kim.

Nuke: 16-9 (9-6)
Cache: 16-7 (9-6)
Finalen spelas imorgon, och där kommer franska 3DMAX möta nordamerikanska Team Karma i kampen om 5 000 dollar och en hel del ära.

Prisfördelning: Damer

1.5 000 dollar(cirka 35 500 kronor)
2.3 000 dollar(cirka 21 300 kronor)
3. Europa Bad Monkey Gaming2 000 dollar(cirka 14 200 kronor)

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..