×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Italien

fnatic vinner FACEIT League över iBUYPOWER

15
Den svenska femman i fnatic är 20 000 dollar rikare efter att ha besegrat nordamerikanska iBUYPOWER med 3-1 i kartor och således vunnit FACEIT League Season 2-finalerna.
FACEIT League Säsong 2-finalerna har avgjorts, och det är svenska fnatic som står som segrare efter att ha vänt ett 0-1-kartunderläge till en 3-1-vinst över turneringens semi-överraskning iBUYPOWER. Nu står svenskarna 20 000 dollar rikare och med självförtroendet i topp inför ESWC och även DreamHack Winter, medan iBUYPOWER visat att de är ett lag att räkna med även internationellt.
USA iBUYPOWER vs. Sverige fnatic1-3

iBP: steel, Skadoodle, AZK, DaZeD, swag
fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz

Dust2: 16-8 (9-6)
Mirage: 8-16 (3-12)
Inferno: 10-16 (4-11)
Nuke: 14-16 (2-13)
Detta innebär att fnatic inte bara plockat FACEIT League-titeln, utan även motsvarande 145 000 kronor. iBUYPOWER kan dock nöja sig med att ha besegrat sin floppsvit på europeisk mark, och dessutom fått motsvarande 72 500 kronor för mödan.

Prisfördelning

1.Sverige fnatic20 000 dollar(cirka 145 000 kronor)
2.USA iBUYPOWER10 000 dollar(cirka 72 500 kronor)
3-4.Frankrike LDLC5 000 dollar(cirka 36 200 kronor)
3-4.Polen Virtus.pro5 000 dollar(cirka 36 200 kronor)
5-6.USA Cloud92 000 dollar(cirka 14 500 kronor)
5-6.Danmark Team Dignitas2 000 dollar(cirka 14 500 kronor)

Dust2

Den första kartan i finalmötet var Dust2, där svenskarna började som anfallare. Kartans inledning blev positiv för svensk del, när fnatic knep både pistolrundan och den första vapenrundan för att gå upp i en 4-0-ledning. iBUYPOWER svarade dock sedan med en vunnen ecorunda och började rulla på därefter. Halvtidsresultatet blev 9-6, och med en vunnen andra pistolrunda kunde "iBP" sedan gå i mål med bekväma 16-8 bakom sig.

Mirage

Mirage följde, och fnatic började som försvarare. Där knep de återigen en 4-0-ledning, och när iBUYPOWER väl fick en runda följdes den upp av en ny fnatic-vinst, vilket höll iBUYPOWERs ekonomi otroligt låg. I halvtid var det fnatic som hade en 12-3-ledning, och en uppförsbacke väntade nordamerikanerna, som vann den kommande pistolrundan. Den rundan, de två följande rundorna, en vapenrunda och en anti-eco var dock inte tillräckligt för att iBUYPOWER skulle vända matchen, och fnatic kvitterade till 1-1 i kartor.

Inferno

Den tredje kartan blev Inferno, där iBUYPOWER vann pistolrundan som terrorister och även den kommande andrarundan. Där tog det stopp, när fnatic inte bara vann momentum, utan även elva rundor i rad. Som tröst lyckades iBP vinna de två sista rundorna i halvan, och gick in som CT med ett 4-11-underläge. Fnatic vann även pistolrundan som följde, och gick fort upp i en 14-4-ledning. Ett flertal rundor gick sedan till iBUYPOWER, men fnatics anfall blev för starkt, och en storspelandes Jesper "JW" Wecksell avgjorde kartan med fyra frags på en p250-eco.

Nuke

Den fjärde och potentiellt avgörande kartan landade på Nuke, där fnatic fick nöjet att börja den tydligt favoriserade CT-sidan. Det märktes att fnatic var bekväma på kartan när de öppnade med en vunnen pistolrunda, som lade grunden för något av en ångvält. Fnatic gick nämligen upp i en 10-0-ledning innan Braxton "swag" Pierce klev fram och vann sitt lags första runda på kartan, detta med fyra frags och en vunnen 1vs2-situation. Fnatic följde dock upp med en rundvinst, och iBP:s ekonomi krossades. Nordamerikanerna fick bara ytterligare en runda i halvan, och med 13-2 i famnen gick Nuke över till den anfallande sidan.

Den andra halvan drog igång direkt, och denna gång gick inte pistolrundan fnatics väg. Med pistolrundan i ryggen fick iBUYPOWER igång lite spel och knep en 5-0-ledning i den andra halvan, vilket dock fortfarande innebar ett 7-13-underläge. Vid den ställningen fick fnatic sin första T-runda, men iBUYPOWER svarade direkt med en rundvinst som, för första gången på flera kartor, skakade om fnatics ekonomi. Ytterligare två rundor gick iBUYPOWERs väg, men fnatic fick ihop sin femtonde runda via en halv-eco. Återigen svarade dock iBUYPOWER med en vunnen runda som nollställdes svenskarnas ekonomi, och plötsligt var ställningen 15-14 till fnatic.

Den avgörande rundan blev en extremt passiv sådan från iBUYPOWERs sida, och fnatic lyckades, via en snabb push på yarden, går ner och planta bomben medan man fortfarande var i ett 5vs5-läge. Den retake iBUYPOWER bjöd på bet då inte på fnatic, som vann kartans trettionde runda och således FACEIT League Säsong 2-finalerna.

29 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 29 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..