×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Italien

iBUYPOWER slår LDLC — finalklara i Milano

1
Nordamerikanska iBUYPOWER säkrar succén på FACEIT-finalerna när de besegrar finalfavoriten LDLC två raka kartor för att säkra en finalplats. Nu avgör mötet mellan fnatic och Virtus.pro vilket finalmotståndet blir.
Efter två raka kartvinster har de ifrågasatta nordamerikanerna i iBUYPOWER säkrat en plats i finalen på FACEIT League Säsong 2-finalerna i Milano, Italien. Vilket motståndet blir återstår att se i den andra semifinalen, där svenska fnatic, som än så länge är obesegrade i turneringen, skall ta sig an polska Virtus.pro.

Den numer avgjorda semifinalen inleddes på Inferno, en karta LDLC inte förlorat på sedan omtumlingen i den franska scenen. Direkt visade dock iBUYPOWER att ingenting är omöjligt, när de som försvarare plockade makalösa tolv rundor mot fransmännens tre. Därefter vann jänkarna även pistolrundan, och vinsten såg ut att vara given. Ett vunnet nödköp senare var dock LDLC i kontroll, och började sakta men säkert plocka runda på runda. Efter ett hel del jämna stod det 14-14, och lagen tog en varsin runda för att gå in i övertid.

Bäst av fem rundor med 16000 dollar i banken var reglerna som gällde i övertiden, och även här blev det oerhört jämnt. 15-15 blev nämligen 20-20, och senare även 25-25. Det var inte förrän i tredje övertiden som iBUYPOWER kunde ta LDLC:s Inferno-oskuld med ett 31-27-resultat.

Dust2 följde, och även här öppnade iBUYPOWER oerhört starkt. Som anfallare fick de nämligen det mer än acceptabla resultatet 11-4. Fransmännen vann även den kommande pistolrundan och gick förhållandevis fort upp till en 15-7-ledning. Därefter började LDLC komma ikapp dock, och det hela började kännas som lite av en déjà vu. Vid 15-12 lyckades dock Braxton "swag" Pierce och Keven "AZK" Lariviere försvara en B2-split tillräckligt för att knipa rundan och avancera till final.
Frankrike LDLC vs. USA iBUYPOWER0-2

LDLC: NBK, SmithZz, shox, kioShiMa, Happy
iBP: AZK, DaZeD, steel, Skadoodle, swag

Inferno: 27-31 (3-12)
Dust2: 12-16 (4-11)
Detta innebär alltså att LDLC faller ut i semifinalen, medan iBUYPOWER säkrar 10 000 dollar och får möjligheten att spela om det 20 000 dollar värdefulla förstapriset. Vilka som går upp mot iBUYPOWER i finalen avgörs härnäst, när fnatic och Virtus.pro slåss om den andra platsen till turneringsavgörandet.
Sverige fnatic vs. Polen Virtus.proBetta i tipset

fnatic: pronax, flusha, JW, olofm, krimz
Virtus: TaZ, Neo, byali, Snax, pasha

Tid: ~17:00
Stream: FACEIT TV
Kartor: Bäst av tre

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..