×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

HellRaisers tar sista EU-platsen till DreamHack

2
Vinnarna av sista-chansen-slutspelet är ukrainska HellRaisers, som nu är lag nummer 14 till 250 000-dollarturneringen på DreamHack Winter 2014.
Efter att det europeiska finalkvalet till 250 000-dollarturneringen DreamHack CS:GO Championship stod det klart att en hel del skrällar gjort att HellRaisers, Alternate, FlipSid3 Tactics och myXMG var tvungna att slåss om den absolut sista europeiska platsen till turneringen. Under gårdagen avgjordes det, och det var HellRaisers som kunde torka svetten från pannan och pusta ut.

Inledningsvis såg det ljust ut för svenska FlipSid3 Tactics när de knep den inledande Mirage mot myXMG. Danskarna kom dock tillbaka med en knapp 16-14-vinst på Overpass och tvingade mötet till en avgörande Inferno. Där knep myXMG hela 13-2 som CT, ett gap som blev för mycket för svenskarna att komma tillbaka från, och danskarna avancerade med 2-1 i kartor.

I den andra bracket-semifinalen möttes HellRaisers och Alternate, där enbart två kartor behövdes för att utse en vinnare. Detta till trots var det extremt spännande när den inledande Dust2 slutade 16-14 till HellRaisers, efter dubbla 8-7-halvor. Cache som följde blev inte mindre spännande då den också slutade 16-14 i HellRaisers favör, detta efter att ha vunnit CT-sidan med 10-5.

Ovanstående resultat innebar en sista strid i kvalet, detta mellan myXMG och HellRaisers. På Overpass visade HellRaisers direkt ett övertag när de knep 10 rundor som den tydligt underlägsna T-sidan, vilket i slutändan bäddade för en 16-11-vinst. Mirage som följde bjöd på ännu en 7-8-halva, denna gång till myXMG:s favör, men danskarnas defensiv visade sig vara för svagt för ett ångande HellRaisers, som vann kartan med 16-10 och finalen med 2-0 i kartor.

Sista-chansen-kvalet

Semifinal #1Danmark myXMGvs. Sverige FlipSid32-1 (11-16, 16-14, 16-9)
Semifinal #2Ukraina HellRaisersvs. Tyskland Alternate2-0 (16-14, 16-14)
FinalDanmark myXMGvs. Ukraina HellRaisers0-2 (11-16, 10-16)
Visa sista-chansen-bracket

HellRaisers vinst i sista-chansen-kvalet innebär att deltagarlistan för 1,8-miljonturneringen bara är två platser ifrån att vara full. Dessa två sista platser avgörs via ett internationellt kval, som ännu inte presenterats detaljrikt av arrangörerna. Medan vi väntar på det kan vi blicka ner på den stjärnspäckade deltagarlistan, där alla lag kommer att slåss om 100 000 dollar i slutet av november.

Deltagarlista: DreamHack Winter 2014

Sverige NiP GamingInbjudna
Sverige fnaticInbjudna
Frankrike TitanInbjudna
Danmark Team DignitasInbjudna
Polen Virtus.proInbjudna
USA Cloud9Inbjudna
Frankrike EpsilonInbjudna
Ukraina Na`ViInbjudna
USA iBUYPOWERNordamerikanskt kval
Frankrike LDLCEuropeiskt kval
Tyskland Planetkey DynamicsEuropeiskt kval
Polen ESC GamingEuropeiskt kval
Tyskland PENTAEuropeiskt kval
Ukraina HellRaisersEuropeiskt kval (sista chansen)
Världen TBDInternationellt kval
Världen TBDInternationellt kval

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..