×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESWC

Grupper och seeds för ESWC

3
Electronic Sports World Cup har offentliggjort seeds och gruppindelningen för årets upplaga, som arrangeras i Frankrikes huvudstad om cirka två veckor.
Med bara två veckor kvar till årets upplaga av ESWC har arrangörerna offentliggjort seeds och gruppindelning för turneringen. De 24 lagen, som innehåller två platser för det framtida franska kvalet, har först och främst delats in i fyra seedgrupper baserat på deras prestationer under årets gång, som sedan använts som en mall för att dra grupperna.

Top-seed

High-seed

Medium-seed

Challenger-seed

Sverige fnaticSverige NiPUkraina HellRaisersKina Pow
Polen Virtus.proFrankrike Frankrike #2USA Cloud 9Bulgarien GPlay
Frankrike Frankrike #1Ukraina Na`ViNorge London CPortugal Alien Tech
Danmark dignitasUSA iBPFinland 3DMAXBrasilien Kabum
Europa mousesportsSydafrika Energy
Tyskland PlanetkeyAlgeriet E4US
Danmark CPH WolvesIndien Virtual Impact
Portugal k1ckJapan Cipangu

Utifrån ovanstående seedfördelningar har man även fått fram fyra grupper, som alla består av sex lag. I varje grupp finner man ett lag med top-seed, ett lag med high-seed, två från medium-seed och två från challenger-seed. För svensk del är det intressant att notera att fnatic hamnat mot, bland andra, Na`Vi, k1ck och London Conspiracy, medan NiP Gaming kommer att slåss mot bland andra vinnaren av det franska ESWC-kvalet, ukrainska HellRaisers och Copenhagen Wolves.

Grupp A

Grupp B

Sverige fnaticPolen Virtus.pro
Ukraina Na`ViFrankrike Frankrike #2
Portugal k1ckUSA Cloud9
Norge London CTyskland Planetkey
Kina PowIndien Virtual Impact
Sydafrika EnergyPortugal AlienTech

Grupp C

Grupp D

Frankrike Frankrike #1Danmark dignitas
Sverige NiP GamingUSA iBUYPOWER
Ukraina HellRaisersFinland 3DMAX
Danmark CPH WolvesTyskland mousesports
Brasilien KabumBulgarien GPlay
Algeriet E4USJapan Cipangu

Även damturneringens grupper dragna

Damturneringen på plats är en av årets största av sitt slag, och även där har seeds och grupper dragits. Högst seedade är Bad Monkey Gaming, en svenskspansk kombination av fjolårets båda finalister, och Team Alternate, som alltså var laget som placerade sig tvåa 2013. "Bara" på en högseed finner vi amerikanska Ubinited, som är en sorts vidareutvecklad version av det dominanta SK Ladies från CS 1.6-eran.

Top-seed

High-seed

Challenger-seed

Europa Bad MonkeyUSA UbinitedFrankrike Franskt kvallag
Tyskland AlternateFrankrike 3DMAXUSA Team Karma
Ryssland ACES Ladies
Norge myXMG

Som väntat kommer lagen i topseed att undvika varandra i gruppspelet, liksom de högseedade lagen. Intressant är dock att Bad Monkey Gaming och Ubinited kommer att dela grupp. Zainab "zAAz" Turkie har sedan länge tillbaka setts som jänkarnas största rival, vilket bäddar för ett hett möte redan i gruppspelet.

Grupp A

Grupp B

Europa Bad Monkey GamingTyskland Alternate
USA UbinitedFrankrike 3DMAX
Frankrike Franskt kvallagUSA Team Karma
Norge myXMGRyssland ACES Ladies

ESWC 2014 arrangeras i Paris, Frankrike i samband med spelmässan Paris Games Week den 29 oktober till den 3 november. Prispotten för herrturneringen i CS:GO uppnår 50 000 dollar, motsvarande över 362 000 kronor, medan damturneringen har 10 000 dollar i sin prispott.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..