×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DreamHack

Titan vinner DreamHack Stockholm

43
Den franska rivalfinalen slutade i vinst för Titan, som nu är 10 000 dollar rikare och Frankrikes nykorade kungar.
Det krävdes bara två kartor för att avgöra finalen på DreamHack Stockholm CS:GO Invitational. Efter en överkörning, en nagelbitare och en hel del tekniskt strul är det Titan som står som mästare av sin första LAN-turnering sedan omtumlingen i den franska scenen.

Öppnade med en långdragen överkörning

Mirage blev spelplanen för finalmatchens öppningskarta. Titan visade framfötterna direkt genom att knipa både pistolrundan och den första vapenrundan. Vid 5-0-ledningen som stod fick dock matchen internetstrul, och en längre paus tvingades fram. När pausen, som för övrigt var fylld med technomusik från 90-talet, var slut såg Titan ut att ha tappat momentum då LDLC knep den första rundan som följde.

Detta visade sig dock vara något av en engångsföreteelse då Titan så kallat "moneyfuckade" sitt motstånd och började knipa rundor igen. Även majoriteten av halvans resterande rundor gick Titans väg, då de lyckades nollställa sitt motstånds ekonomi två gånger. Med 12-3 till sin favör efter att ha spelat den till synes tuffare sidan blev det aldrig några problem för Titan att stänga matchen.

Vände och vann på Cache

Den andra kartans inledning var skrämmande lik den föregående kartan, men spegelvänt. LDLC spelade som anfallare och vann pistolrundan och ytterligare fyra. Med fem rundor mot noll tittade Titan in i mötet med en rundvinst, men bara för att falla rundan därpå och få sin ekonomi nollställd. Två sparrundor senare tände dock Titan till och började för första gången under kartan visa lite dominans. De lyckades nämligen täppa till 2-7-underläget till 6-9.

Det momentum Titan fick ihop mot slutet av den första halvan följde även med in i anfallsspelet. Pistolrundan vanns, och efter att LDLC vann den första vapenrundan svarade Titan med att vinna den följande. Således fick LDLC strida mot sin egen ekonomi, och Titan drog ifrån till 15 pinnar på måltavlan. Stänga matchen var dock inte Titans grej på denna karta, utan LDLC krigade sig runda på runda och tvingade mötet till övertid.

När övertiden väl trädde in tycktes plötsligt Titan inte ha några som helst problem med att plocka rundor som anfallare. De knep nämligen båda de inledande rundorna, vilket gjorde att LDLC hade aningen knaper ekonomi. Detta resulterade i en tredje rak runda för Titan, och tre matchrundor på sig att stänga matchen var tillräckligt.
Frankrike LDLC vs. Frankrike Titan0-2

LDLC: NBK, SmithZz, Happy, shox, kioShiMa
Titan: Ex6TenZ, kennyS, Maniac, KQLY, apEX

Mirage: 4-16 (3-12)
Cache: 15-19 (9-6)
Vinsten innebär att Titan inte bara vunnit sin första LAN-turnering och säkrat både DreamHack-titeln och titeln som Frankrikes just nu bästa lag, utan är även 10 000 dollar rikare. Finalförlorarna får nöja sig med hälften så mycket och en övertygande insats turneringen igenom.

Slutplaceringar

1.Frankrike Titan10 000 dollar(cirka 71 100 kronor)
2.Frankrike LDLC5 000 dollar(cirka 35 600 kronor)
3-4.Sverige fnatic3 500 dollar(cirka 24 900 kronor)
3-4.Finland 3DMAX3 500 dollar(cirka 24 900 kronor)
5-8.Sverige NiP Gaming2 000 dollar(cirka 14 200 kronor)
5-8.Danmark Team Dignitas2 000 dollar(cirka 14 200 kronor)
5-8.Tyskland Alternate2 000 dollar(cirka 14 200 kronor)
5-8.Danmark Copenhagen Wolves2 000 dollar(cirka 14 200 kronor)

21 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 21 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..