×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Gammal CS-räv aktuell i cykel-VM

1
År 2002 representerade han Sverige i World Cyber Games. Nu representerar han Sverige i cykel-VM.
Alexander Gingsjö, 33, är en elitcyklist som i somras vann SM-guld i tempolopp, och sedan en inte alltför lång tid tillbaka är han en del av Sveriges landslag och just nu aktuell i cykel-VM i Spanien. Det är dock inte de enda tävlingsbedrifterna Gingsjö besitter, han har nämligen en bakgrund i Counter-Strike.

Om man dammar av den stora historieboken och bläddrar bak till 2002 finner man ett lag som gick under namnet A-Laget. Det året representerade A-Laget Sverige i World Cyber Games, som då klassades som en av världens största turneringar, i Sydkorea. På den tiden gick han under smeknamnet Softcore.



Softcore, i brun tröja, med ArchAngels under det svenska WCG-kvalet 2003.


Även om WCG-deltagandet blev CS-piken på internationell nivå har den VM-aktuella cyklisten även spelat i ett klassiskt svenskt lag vid namn ArchAngels, med bland andra svenska legender som Patrik "cArn" Sättermon. Även välkända namn som Jonas "GoodFella" Virtanen, Daniel "Hyper" Kuusisto, Mattias "Snajdan" Andersen och Daniel "hyber" Isaksson har spelat för ArchAngels.

Som nämnt är den forne ArchAngel-spelaren aktuell i cykel-VM som åks i Ponferrada, Spanien just nu. 33-åringens nästa åk blir i tempocykling, vars lopp sänds i TV10 klockan 13:20 imorgon.

Bildkälla framsida: idrottonline.se (Foto: Michael Bergman)

35 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 35 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..