×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Frankrike

SmithZz i trubbel efter olovligt inhopp i Epsilons damlag

1
Ett otillåtet inhopp i Hitbox Arena Championship 3 har uppmärksammats, när LDLC:s Edouard "SmithZz" Dubourdeaux låtsades vara en Epsilon female-spelare.
Är det något lag som varit en snackis i Hitbox Arena Championship 3 är det Epsilons damlag, som var ett av två damlag som fick en inbjudan till den övrigt mansdominanta turneringen. Nu har de dock snubblat över trubbel när det läckt att LDLC-spelaren Edouard "SmithZz" Dubourdeaux spelat som dold inhoppare.



SmithZz har satt sig själv i trubbel.


Mötet var mellan Epsilon female och OverGaming, där damlaget, som även hade Thomas "Vertigo" Andresen som officiell inhoppare, förlorade den inledande kartan med stora siffror. Till den andra kartan hade man dock ersatt Melania "Gina" Myliotis med LDLC-stjärnan, detta med hopp om att dölja spelarbytet då fransmannen gick under Myliotis nickname.

Källan är en video inspelad av Jacky "sTani" Lange, som fram till sent igår representerade Epsilons damlag. Hon laddade upp matchen sedd ur hennes perspektiv i samband med att hon lämnade laget. Anledningen att hon lämnar är både det olovliga inhoppet och övriga motgångar som laget snubblat över de senaste veckorna.

— Efter vår match mot London Conspiracy, som vi förlorade med 16-2 och 16-5, hade vi redan några interna oenigheter. Så jag tänkte "Hey, nästa match kommer bli mer avslappnad", vilket visade sig vara sant. Det var dock inte tack vare en av våra spelare, utan mer tack vare en VIP-gäst som togs in av en av våra tjejer, skriver hon i uttalandet med fingret pekandes mot SmithZz och Gina.

Spelarbytet räckte dock inte till då kartan gick OverGamings väg med tighta 16-13, vilket resulterade i en 2-0-vinst för spanjorerna.

Hyllas för offentliggörandet

Samtidigt som man får antaga att sTani förlorat ett par vänner i samband med den läckta informationen hyllas hon i Facebook-posten, bland annat av den svenska Bad Monkey Gaming-duon Zainab "zAAz" Turkie och Julia "juliano" Kiran.

— Herregud... Det är väldigt starkt av dig att kliva fram och säga detta, och jag är inte förvånad över gårdagen det var väldigt uppenbarligt. Respekt till dig, kommenterar juliano i Facebook-flödet.

Både LDLC och Epsilon kan straffas

Hitbox har ännu inte uttalat sig om situationen, men med tanke på att SmithZz deltagar i turneringen med LDLC finns det en stor risk att både fransmännen och Epsilon female straffas. Exakt vilket straff det gäller är oklart, men en diskvalificering skulle bli sur för LDLC då de inledde turneringen med en 2-0-vinst över gruppfavoriten NiP Gaming.

58 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 58 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..