×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

zAAz om streamers: "Man skäms ju"

4
Det svenske CS:GO-proffset Zainab "zAAz" Turkie har uttalat sig hetsigt om streamers som hon anser drar ner damscenen.
Sedan länge tillbaka har damer setts som sekundära i e-sport, inklusive i den numer växande FPS-genren Counter-Strike: Global Offensive. CS:GO-damernas lilla mängd turneringar önskas givetvis ökas av spelarna själva, och en av dessa är den svenska profilen Zainab "zAAz" Turkie, som till vardags spelar i Bad Monkey Gaming.



Zainab "zAAz" Turkie


Det är dock svårt. I ett aningen offensivt inlägg på Facebook menar Turkie att en stor del kvinnliga streamers strävar emot drar ner scenen och står i vägen för utvecklingen. Lättklädnad och fjäskande är två saker som tas upp i uttalandet.

"90% av twitch brudarna som streamar utnyttjar, fjäskar och är 2 faces just pga lura till sig donationer av små pojkar"
[...]
"INTE konstigt att alla ser ner på female scenen. Det är såna här typer av brudar som drabbar en. Man skäms. Brukar inte yttra mig men nu va det fan på tiden!!!", är delar av zAAz uttalande på Facebook.

Uttalandet kom till synes ur det blå, vilket gjorde oss intresserade av att ställa ett par frågor till Bad Monkey Gaming-spelaren. Hur länge irritationen legat och bubblat, vad som triggade uttalandet och hur hon anser att problemet påverkar scenen finner ni nedan.

Detta ser onekligen ut att vara någonting som stört dig under en längre period. Vad var det som fick bägaren att rinna över?


Det här ämnet är något jag tänker på väldigt ofta. Vad som fick mig att ta detta klivet just idag var nog nakenbilderna på en kvinnlig spelare, som faktiskt spelar i ett kvinnligt topplag, som jag fick skickade till min mail. Det är inte första gången jag ser sådana bilder. Jag har sett 1 000 bilder på female gamers som bjuder på sig själv ganska lätt, men idag kände jag att det helt enkelt var dags att yttra sig och säga vad jag tycker.


Hur känner du att problemet påverkar scenen?


Det är klart det hindrar tjejscenen från att växa. Utan respekt kommer man ingenstans, och det är just det den kvinnliga scenen inte har. Jag frågar mig själv ibland hur man ens kan respektera denna scen när kvinnliga spelare verkar vara med intresserade av att visa halva brösten än att bli bättre på det de tävlar i. Vad tjänar man på det, mer än oförtjänta slantar? Nada. Jag blir irriterad då de sabbar för alla andra som sköter sig och är villiga till att lägga ner tid och verkligen spela och inte löjla sig runt.


Hur tycker du att man skall hantera problemet?


Hur jag tycker man ska hantera problemet? Det går inte att hantera problemet om man själv inte är villig att göra det. Det jag kan säga är bara att dra inte alla över en kam det finns kvinnor som faktiskt har ett stort intresse för detta spelet och som brinner för att spela. Jag är en av dem.

Jag är medveten om att jag har ett namn i scenen, speciellt i female-scenen. Jag är medveten om att jag utan tvekan hade kunnat tjäna pengar på min stream, men dessa brudar har gjort så att det inte är värt att streama. Man skäms ju. Sitter man med en tröja enda upp till halsen och visar ett par bra games så är det inte kul och titta på, utan det har blivit att det är mer kul och titta på en nybörjare med brösten ute som precis lärt sig hur många skott det finns i en AK47.

Har ni samma uppfattning som zAAz? Anser ni att det är ett problem? Kommentera!

164 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 164 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..