×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

ESEA visar hårdhandskar mot bettingfusk

1
Den USA-baserade ligan hotar med avstängningar vid allt som rör sig kring bettingfusk.
Sedan betting inom Counter-Strike: Global Offensive bröt ut i samband med lanseringen av vapenskins i spelet har det tillkommit en del problem i spelets e-sportdel. Vanligast är den ökade mängden DDoS-attacker, men även hotfulla kommentarer mot spelare och lag.

Ett problem som inte upplevts alltför mycket är läggmatcher och annan sorts bettingfusk, som dock blåst upp en del senare tid när det nordamerikanska topplaget iBUYPOWER anklagades för att ha lagt sig mot NetcodeGuides i CEVO, bland annat för att vinna skins. Möjligheten till detta problem är någonting ESEA diskuterat internt, och resultatet är en hård men rättvis regel.

"If a player, team manager, or team sponsor is found betting on their own match, regardless of their bet placement, the league match will be overturned and the offending player, team manager, or team organization that placed the bet will be banned for a calendar year. This also encompasses placing bets with a secondary account or through a third party."

Fuffens vid betting är inte heller något uteslutet i den europeiska scenen. Tidigare i år ertappades fyra toppspelare för att ha bettat skins på en match som spelats i förtid. Någon direkt bestraffning gavs inte ut, mer än från CS:GO-anhängare som riktade stark kritik. Med bettingens växt kan dock förvänta sig att fler ligor och turneringar inför en liknande regel som den ovan.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..