×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

fnatic krossar till sig tronen i CKoTH #7

2
Caseking of The Hill #7 har avslutats med fnatic som nya kungar på tronen efter två övertygande bäst-av-tre-matcher.
Efter en imponerande insats har svenska fnatic besegrat både mousesports och NiP Gaming i kampen om tronen i Caseking of The Hill #7. Titeln gavs efter fyra raka kartvinster, där de nya tronsittarna totalt enbart förlorade 14 rundor. Nu är det fnatic som istället följer med in i den åttonde upplagan, där två andra lag kommer först kommer att slåss om möjligheten att ta titeln från fnatic. De får även 750 euro, medan NiP får 250 euro.

fnatic vs. mousesports — kvalmatchen

Kvällens öppning var mellan fnatic och mousesports, där svenskarna visade starka kort redan från start. Tidigare har vi sett fnatic ha en stark CT-sida, men mot det tyskbaserade laget fanns det inget tvivel om att anfallsspel även existerar i Markus "pronax" Wallstens taktikblock.

Dust2: På den inledande kartan fick fnatic började med att vinna pistolrundan. Motståndet försökte snabbt återfå kommando med ett nödköp, som faktiskt slutade i en knappt vunnen 1vs1-situation för fnatic. Trycket tyskarna bjöd på satte grund för logik i ytterligar ett nödköp, som dock inte blev lika lyckat. Den tunga starten gav sedan fnatic rullning, och när mousesports väl blev tilldelade en runda följdes den upp av en nollställd ekonomi då fnatic vann den följande.

Man kan gott säga att mousesports hade svårt att komma in i matchen på Dust2, och med 1-14 i ryggen krävdes en vunnen pistolrunda mer än någonting annat inför den andra halvan. Den gick dock inte heller mousesports väg, och fnatic stängde matchen med ett näst intill perfekt resultat.

Mirage: Vi fick inte se alltför mycket CT-spel på Dust2, men detta bjöds istället på när svenskarna började som försvarare på Mirage. Liksom under föregående karta fick fnatic en oerhört stark öppning, med både en vunnen pistolrunda och en så kallad "moneyfuck" inbakad i de elva inledande rundorna. Värt att notera är att Olof "olofm" Kajbjer led av problem med sin uppkoppling, vilket gjorde att fnatic fick ta in den före detta LGB eSports-stjärnan Dennis "dennis" Edman som inhoppare.



Dennis "dennis" Edman fick göra en snabb och smärtfri comeback.


Det starka CT-spelet fortsatte, men när fnatic stod med en 10-1-ledning klev Chris "chrisJ" de Jong fram med fyra vassa AWP-frags. Rundan släppte en aning på mousesports till synes svaga T-spel, och momentumvändningen resulterade i ett 10-5-resultat i halvtid, fortfarande till fnatics favör.

Efter sidbyte gick pistolrundan än en gång fnatics väg, och trots ett vunnen 1vs2-situation från mousesports senaste rekryt Oliver "kzy" Heck avslutades matchen smärtfritt. Svenskarna tog hem mötet med starka 2-0 och skulle möta tronsittaren NiP Gaming härnäst.
Sverige fnatic vs. Tyskland mousesports — 2-0

fnatic: flusha, JW, krimz, olofm, pronax
mouz: allu, chrisJ, LEGIJA, tabseN, kzy

Dust2: 16-1 (14-1)
Mirage: 16-6 (10-5)

fnatic vs. NiP Gaming — titelmatchen

Det var dags för bäst-av-tre-mötet som skulle avgöra vilka som sitter på tronen fram tills den åttonde upplagan av turneringen. Mötet var det första mellan de svenska giganterna sedan NiP Gaming besegrade fnatic i finalen på ESL One Cologne, och först ut var något speciellt.

Dust2: Som tidigare skrivet fick vi inte se mycket av fnatics CT-spel på Dust2 mot mousesports då de vann kartan med övertygande 16-1. På Dust2 mot ESL One Cologne-mästarna NiP Gaming, som ju vann major-turneringen efter en 2-1-vinst över just fnatic, var det dock dags att försvara bombplatserna istället för att överta dem. Och om man gjorde det.

CT-spelet var så pass övertygande från fnatics sida att det egentligen inte går att peka ut vilken runda som var viktigast eller några situationer som stack ut ur mängden. Fnatic tillät inte sina landsrivaler aptera bomben en enda gång utan att redan ha blivit tilldelade massiv skada till laget, och det starka försvarrspelet resulteade i ett oerhört imponerande 15-0-resultat i halvtid. Därefter klev en storspelandes Jesper "JW" Wecksell återigen fram och plockade fyra frags, något som slutförde den perfekt utförda kartan sett till resultat.



Jesper "JW" Wecksell visade sig formstark ikväll.


Inferno: I vad som kunde bli kvällens sista karta fick NiP en tydligt bättre inledning än man hade på den föregående kartan. En vunnen pistolrunda bäddade för att ESL One Cologne-mästarna skakat av sig den tuffa Dust2-matchen och var redo att börja rulla, men fnatic stoppade jublandet väldigt kvickt med en vunnen eco-runda och ytterligare två som följde. Efter att även ha tappat kartans första vapenrunda stärkte NiP med en vunnen ecorunda, men bara för att förlora den följande rundan.

Rundorna gick ganska tätt uppåt därefter, men fnatic såg ut att ha övertaget överlag. Detta stärkte även när fnatic tvingades till en eco, där Robin "flusha" Rönnquist dock köpte en AK-47. Med detta vapen lyckades han klippa fyra huvuden på sitt motståndarlag, och utökade ledningen ytterligare för sitt lag. Vid halvtid hade kartan ställningen 10-5 till fnatic.

Den kommande pistolrundan vanns även den av ett övertygande fnatic, som även knep de kommande rundorna. Med ett 5-14-underläge började NiP få igång ett T-spel med två vunna rundor, men fnatic lyckades med en eco-stack på bombplats B som, mycket tack vare Olof "olofm" Kajbjer, resulterade i en rundvinst som följdes av en matchstängning.
Sverige fnatic vs. Sverige NiP Gaming — 2-0

fnatic: flusha, JW, krimz, olofm, pronax
NiP: f0rest, Fifflaren, friberg, GeT_RiGhT, Xizt

Dust2: 16-0 (15-0)
Inferno: 16-7 (10-5)

22 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 22 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..