×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Lag och nytt format för StarSeries XI släppt

1
StarSeries har släppt information om sin elfte säsong, där vi ser NiP tillbaka i ligan, medan de regerande mästarna tackat nej.
Bara dagar efter att StarSeries tionde säsong avslutats, med svenska fnatic som mästare efter en finalvinst över Na`Vi, har arrangörerna offentliggjort den kommande säsongen. I samband med detta har hela deltagarlistan, prispengarna och ett nytt format släppts.

Först och främst hälsar StarSeries NiP Gaming välkomna tillbaka efter frånvaron som följde när laget tackade nej till att deltaga i den föregående säsongen. Även det relativt oprövade svensklaget UnWanted, med bland andra Mikail "Maikelele" Bill och Alexander "SKYTTEN" Carlsson i femman, kommer vara en del av den kommande säsongen. De regerande mästarna, fnatic, eller den förra säsongens onlinefas-vinnare, mousesports, kommer dock att följa med in i den elfte säsongen.

Till skillnad från tidigare, där StarSeries onlinefas spelats med ett traditionellt alla-möter-alla-ligaformat har man för säsongen valt att dela upp den 16 lag långa deltagarlistan i två grupper. Detta innebär att varje lag spelar sju matcher var under säsongen, istället för 15 som det varit tidigare. Värt att notera är att svensklagen delar grupp.

Grupp A

Grupp B

Ukraina Na`ViSverige NiP Gaming
Polen Virtus.proUkraina HellRaisers
Frankrike TitanFrankrike LDLC.com
Danmark Copenhagen WolvesFrankrike Epsilon
Spanien OverGamingSverige UnWanted
Polen ESCStorbritannien The Lone Rangers
Ryssland OneShotUkraina A-Gaming
Ukraina dATDanmark myXMG

Vinnarna av respektive grupp ovan kommer att direktkvalificera sig till LAN-finalerna med högsta möjliga seed. De åtta lagen som placerar sig tvåa till femma i respektive grupp kommer sedan att drabbas samman i ett double-elimination-bracket-kval där de två mest framgångsrika lagen får plats till finalerna.

Prispotten för den elfte säsongen uppnår 27 000 dollar, motsvarande 192 000 kronor, och ovanpå prispotten delar arrangörerna även ger ut 2 000 dollar i resekostnad till lagen som kvalar in till finalerna. Finalerna spelas i CyberSports Arena i Kiev, Ukraina den 18-19 oktober och har följande prisfördelning.

Prisfördelning

1.13 000 dollar(cirka 92 500 kronor)
2.7 000 dollar(cirka 49 800 kronor)
3.4 000 dollar(cirka 28 500 kronor)
4.3 000 dollar(cirka 21 300 kronor)
Lagen får även 2 000 dollar (cirka 14 200 kronor) i resekostnad.

Med tanke på att man förväntar sig att grundserien skall vara helt färdigspelad i slutet av september verkar StarSeries XI dra igång redan nu i dagarna. Lagen själva står för schemaläggningen, vilket gör det svårt att långt i förväg veta vilka som möter vilka och när.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..