×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Counter-Strike: GO

Fnatic kämpar sig till StarSeries-seger

1
Svenska Fnatic har precis slagit de försvarande titelinnehavarna Na`Vi i finalen av StarSeries X nere i Kiev, Ukraina.
Det blev svensk seger i finalen av StarSeries X som har spelats under helgen. Fnatic lyckades bemästra spelarna i hemmalaget Na`Vi, som vann den senaste säsongen efter en final mot NiP. Det krävdes dock fyra kartor innan vinsten var säkrad. Fnatic, som kom från winner bracket, gick in i finalen med 1-0 i bagaget.

Na`Vi ångade på som försvarare på Mirage och vid halvtid var ställningen 13-2 till hemmalaget. Det stora övertaget visade dock sig inte vara värt något när även den andra halvan slutade med samma siffror, fast då i Fnatics favör. Efter förlängningen stod det sedan klart att hemmahoppet Na`Vi hade vunnit den första kartan.

Svenskarna verkade inte särskilt nedstämda över det. På Inferno gick de nämligen ut och totalt körde över Na`Vi. Kartan slutade med imponerande 16-3 till Fnatic som därigenom bara var en karta ifrån turneringssegern.

När det så var dags för finalens tredje karta var det ukrainarna som fick börja som försvarare på Train och de bjöd inte på några större misstag. Vid halvtid hade de lyckats vinna 13 av rundorna, ett övertag som Fnatic inte lyckades ta igen efter sidbytet. Detta innebar två kartvinster för Na`Vi som då tvingade fram en fjärde och direkt avgörande karta.

På Dust2 lyckades svenskarna vinna den första pistolrundan, som försvarare, men tappade den efterföljande rundan. Trots denna miss vann Fnatic den första halvan och skaffade sig ett bra utgångsläge inför sidbytet med en rundas övertag. Det kom sedan att bli en rätt spännande upplösning på matchen var lagen följdes åt resultatmässigt. Till slut kunde dock Fnatics Robin "flusha" Rönnquist avgöra matchen efter ett 1on1-läge.

Sverige Fnatic vs. Ukraina Na`Vi – 3-2
de_mirage: 17-19 (13-2, 2-13, 2-1, 0-3) de_inferno: 16-3 (13-2, 3-1) de_train: 10-16 (2-13, 8-3) de_dust2: 16-14 (8-7, 8-7)
Fnatic: flusha, JW, KRiMZ, olofm, pronax
Na`Vi: Edward, Guardian, seized, starix, Zeus
Resultatet innebär att Kiev-turneringen slutade med följande slutplaceringar och prisfördelning:
1. Sverige Fnatic – cirka 98 000 kronor
2. Ukraina Na`Vi – cirka 49 000 kronor
3. Ukraina HellRaisers – cirka 35 000 kronor
4. Danmark myXMG – cirka 28 000 kronor

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..