×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

fnatic finalklara efter 2-0 mot dignitas

2
Det första finalklara laget är korat, och det är svenska fnatic som lyckats besegra danska Team Dignitas med 2-0 i kartor.
Den första semifinalen på ESL One Cologne har avgjorts, och det krävdes bara två kartor för svenska fnatic att säkra sin andra major-finalplats på tre försök. Detta gjordes genom att besegra Team Dignitas i två väldigt jämna kartor.

dignitas karta först ut

de_dust2 blev först under denna finaldag där fnatic ställdes mot danska dignitas. Matchen började väldigt avvaktande från båda lag där många rundor inte avslutades förrän sista sekunden var tickad. Fnatic såg snäppet vassare ut men med 6 rundor med sig ib i andra halvlek kändes dignitas självsäkra. Danskarna är laget som alltid vinner sina matcher genom fint CT-spel och på just de_dust2 är där Nicolai "device" Reedtz och hans dignitas oftast är som bäst.



devices prestationer räckte inte hela vägen för dignitas.


Dignitas hann aldrig komma in i den formen man är van att se dem, mycket på grund av att fnatic vann de flesta nyckelrundorna vilket gjorde att danskarna tvingades till fler ecorundor än de hade råd med. Fint spel av Robin "flusha" Rönnquist i ett taktiskt överlägset fnatic som gång på gång lyckades bryta sig igenom dignitas försvar, oftast via mitten, gjorde att den första kartan, relativt övertygande, gick till fnatics fördel, 16-11.

En comeback att minnas på de_overpass

På en karta som många såg svenskarna som favoriter fick dignitas nu börja som försvarare och visade direkt att de minsann inte hade tänkt ge upp redan. Fläckfritt spel av främst Reedtz men också Andreas "Xyp9x" Højsleth tog Danmarks hopp upp till en 7-2-ledning när svenskarna tillslut bestämde sig för att ta timeout. Även om fnatic såg snäppet mer vakna ut efter timeouten hade man fortfarande väldigt lite att säga till om i de efterföljande rundorna och dignitas tog ytterligare tre, då med ställningen 10-2, innan fnatic åter kunde ta en pinne på poängtavlan. Fnatic tog även en fjärde runda men mer än så blev det inte efter att Reedtz och Højsleth återigen klev fram för dignitas i den sista rundan, 11-4 i halvtid.



Tuff utmaning väntade krimz och hans fnatic.


Det såg tungt ut för Freddy "krimz" Johansson och grabbarna som nu hoppade över till blå sida, något som knappast lättade efter att dignitas kammade hem pistolrundan och gick upp till 12 rundor mot 4. Men fnatic svarade direkt och tog den efterföljande ecorundan vilket tvingade danskarna till dubbeleco och 12-7 var ett faktum. De orangeklädda datorspelarna tog runda efter runda efter makalöst spel av Johansson och Olof "olofmeister" Kajbjer och det dröjde inte länge innan fnatic hade kvitterat till 12-12. Den 25e bjöd på intensiv spänning som avslutades efter ett fint 1on2-läge av Philip "aizy" Aistrup. Även runda 26 gick till dansk favör och med 14-12 såg dignitas ut att kunna knyta åt säcken.

Men än hade Kajbjer mer krut i bössan och fnatic kvitterade återigen, denna gången alltså till 14-14. I den näst sista rundan innan eventuell övertid hamnade fnatic i en stressad retake-situation där Kajbjer tvingades börja desarmera mitt i en molotov-granat för att kunna vinna. Det hade krävts ett atomur för att avgöra med vilken marginal men han fick av defusen och dog direkt efter, 15-14 och fnatic i ledning för första gången i matchen. Den sista rundan påminde mycket om den tidigare där Rönnquist och Johansson lämnades ensam kvar mot tre övertidssugna danskar. Det blev de förstnämnda som kammade hem rundan och 16-14 på overpass gav fnatic den första platsen i finalen som spelas senare under dagen.



olofm spelar sin första major-final idag.


Kan bli helsvensk final

Så snart som möjligt kommer den andra semifinalen att påbörjas. Där är det NiP Gaming som kommer att möta ett allt mer och mer imponerande LDLC.com om den andra finalplatsen. Skulle NiP vinna semifinalen blir det den tredje major-finalen femman spelar, och en chans på revansch mot fnatic sedan förlusten i DreamHack Winter 2013-finalen.

Dagens semifinaler

09:00Sverige fnaticvs. Danmark dignitas2-0 (16-11, 16-14)
12:00Frankrike LDLC.comvs. Sverige NiPBetta i tipset


Finalen är schemalagd till 15:00 men förväntas starta så fort matchen mellan NiP och LDLC har avgjorts.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..