×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL

NiP besegrar Cloud9 — här är semifinalerna

1
Efter tre spelade kartor, och ett avgörnade på Cobblestone, har NiP besegrat Cloud9 för att bli det sista laget att avancera till semifinal på ESL One Cologne.
Den sista kvartsfinalen på ESL One Cologne har avgjorts, och det är NiP som efter tre spelade kartor lyckats besegra Cloud9 med 2-1 i kartor för att knipa den sista platsen till semifinal, där Team Dignitas väntar under morgondagen.

Terroristernas match på de_nuke

Först ut i den sista kvartsfinalen blev, enligt NiP:s önskan, de_nuke vilket betydde att amerikanska Cloud9 fick välja sida att starta. Föga oväntat valde Spencer "Hiko" Martin med följe att starta på den starkare CT-sidan men vad som däremot var mer överraskande var halvans utfall. NiP gjorde en fantastisk T-sida och plockade runda efter runda hela vägen upp till 7-1. Väl vid det resultatet sa det stopp, C9 tog sig i kragen och kammade hem resten av rundorna i en halvlek som alltså slutade 8-7. Ett resultat man på förhand skulle vara överlycklig för men som under omständigheterna kanske ändå innehöll viss besvikelse för våra svenska ninjor.

När det väl var Robin "Fifflaren" Johanssons NiP som fick spela försvarare bjöd C9 på precis samma show som NiP visade i den inledande delen av matchen. Runda efter runda gick till Martin & co efter många fantastiskt fina inne-avslut och NiP hade helt enkelt inget svar på tal. En enda runda hann NiP plocka innan C9 kammade hem den första kartan, 16-8.

NiP kvitterar på de_dust2

På den sandfyllda banan de_dust2 fick ninjorna börja anfallare, en sida de tidigare haft problem med men som de i denna kvartsfinal startade med bravur. Men likt de_nuke höll NiP:s rundstreak inte hela halvan ut och slutade senare med 8-7, denna gången till NiP dock. När Patrik "f0rest" Lindberg & co sedan fick byta till den lite tryggare CT-sidan visade NiP åter fint spel, mycket tack vare Norrlands guldgosse Richard "Xizt" Landström. NiP rullade tidigt upp till 14 rundor men det satt långt inne innan de lyckades knipa de sista två, 16-14 alltså och än hade ninjorna mer att visa.

Det skulle avgöras på de_cobblestone

Amerikanernas möjlighet att träna på de två nya kartorna har enligt spelarna själva varit väldigt begränsad, varför Cloud9 måste ha varit ångestladdat då den sista kartan slumpades till de_cobblestone. På den kullstensrika banan var det NiP som startade som anfallande lag och med väldigt avvaktande spel lyckades inget av lagen ta greppet om halvan ordentligt vilket gjorde att resultatet, för tredje gången i rad, blev 8-7, fördel Cloud9.

Att Cloud9 inte hade fått någon vidare träning på kartan lös igenom ordentligt när man nu slängdes in i det röda laget. Kreativiteten var bristfällig och många klantiga misstag gjorde att det hela tiden var NiP som låg steget före på scoreboarden. När kartan började närma sig sitt slut började misstagen bli färre och Cloud9 såg ut att kunna ta matchen till en övertid men efter en hjälteinsats av Lindberg skrevs slutresultatet till 16-14, 2-1 i kartor, till fördel för Ninjas in Pyjamas.

Dagens kvartsfinaler

09:00Sverige fnaticvs. Ukraina Na`Vi2-1 (16-11, 7-16, 16-14)
13:20Frankrike Epsilonvs. Danmark dignitas0-2 (9-16, 8-16)
15:30Frankrike LDLCvs. Polen Virtus.pro2-0 (16-14, 16-12)
18:20Sverige NiPvs. USA Cloud 92-1 (8-16, 16-14, 16-14)

Detta innebär att båda morgondagens semifinalmöten är klara, där dagen inleds med att svenska fnatic möter danskarna i dignitas och följs av NiP som ställs mot LDLC.com.

Morgondagens semifinaler

09:00Sverige fnaticvs. Danmark dignitas
12:00Frankrike LDLC.comvs. Sverige NiP

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..